Megütötték a forintot

Vágólapra másolva!
Nagyobb gyengülésbe kezdett a forint, az euróval szembeni árfolyam már 302 fölött jár, míg a dollár/forint jegyzések közelítik a 230-as szintet. Annak ellenére szenved a hazai deviza, hogy a nyugat-európai piacokon a délelőtti kisebb riadalom elmúlni látszik.
Vágólapra másolva!

Hirtelen nagy gyengülésbe fogott a forint, az euróval szembeni árfolyam egészen 302 fölé ért, míg a dollár/forint jegyzések közelítik a 230-as szintet. Annak ellenére szenved a hazai deviza, hogy a nyugat-európai piacokon a délelőtti kisebb riadalom elmúlni látszik.

Korábban eladói nyomás nehezedett a részvénypiacokra, miután a Reuters lehozta, hogy az orosz védelmi miniszter közölte, két rakétát észleltek radarjaik, melyeket a Földközi-tenger térségéből lőhettek ki a közel-keleti régió felé. Később kiderült, hogy az izraeli légvédelem lőtt ki rakétákat tesztelés céljából, amik a tengerbe csapódtak, vagyis nem támadás volt.

EUR/HUF árfolyam

Forrás: investor.hu

Habár az elmúlt két nap folyamán korábban a régiós devizák együtt mozogtak, de fél háromtól a forint elszakadt tőlük is, egy nagy ugrást mutatva.

Forrás: investor.hu