Itt a Samsung okosórája

Vágólapra másolva!
Tegnap bemutatta okosóráját a Samsung, a Galaxy Gear névre keresztelt készüléket 300 dollárért (65-70 ezer forint) fogják árulni. Az új eszközt össze lehet majd hangolni a Samsung telefonjaival és táblagépeivel, aminek segítségével akár telefonálhatunk is. Bár elemzők szerint a Gear nem fogja felrobbantani az okosórák piacát, a részvényesek jól fogadták a Gear-t, a részvény árfolyama ugyanis közel két százalékos pluszba lendült.
Vágólapra másolva!

Bemutatta tegnap Galaxy Gear okoskaróráját a Samsung, amit 300 dollárért (kb. 65-70 ezer forint) fog árulni. Az új készüléken különböző alkalmazásokat futtathatunk, netezhetünk és fényképeket is készíthetünk, bár piaci szakértők szerint mégsem valószínű, hogy forradalmasítja majd az okoskarórák piacát.

A Gear szeptember 25-től lesz elérhető, először valószínűleg Dél-Koreában, majd októbertől már 140 országban, köztük az USA-ban és Japánban is elkezdik értékesíteni. Az eszközt össze lehet hangolni a Samsung Androiddal fútó telefonjaival és táblagépeivel, és így telefonálni is lehet majd vele. A tegnapi berlini bemutatóval a Samsungnak sikerült beelőznie az Apple-t a viselhető okoskészülékek fejlesztésében, ezzel pedig előnyre tehet szert ebben a szegmensben.

Forrás: Samsung

A nagy mobilgyártók azért is keresik az új területeket, mivel az okostelefon piac növekedési üteme már lassul, ezért a bővülés fenntartásához új piacokra van szükség. A Macquaire cég elemzője, Daniel Kim szerint a Samsung 500 ezer darab órát adhat el még idén, ami nem túl sok, ha azt nézzük, hogy negyedévenként átlagosan 25 millió darab okostelefont értékesít. Vagyis egyelőre túl nagy pénzügyi hatása nem biztos, hogy lesz az új készüléknek, de szimbolikus eredménye mindenképpen van, hiszen a megjelenéssel megvernie az Apple-t. Kim már eddig is szkeptikus volt az okoskarórákat illetően, és a Gear elég borsos ára sem győzte meg, hogy ez egy nagy sikertermék lehet, nyilatkozta a CNBC-nek.

Forrás: investor.hu

Állítólag az Apple is gőzerővel dolgozik saját okosóráján, amit szakértők szerint viszont csak 2014 második felében jelentethet meg, míg a Sony már bemutatta Smartwatch 2-jét, amik szintén ebben a hónapban kerülhetnek a boltokba. A Jupiter Research szerint a viselhető okoskészülékek piacán (pl. okosórák, a Google okosszemüvege) 2017-re akár 70 millió darabot is eladhatnak a különböző eszközökből, ami több mint 4,5 szerese a jelenleg értékesített kütyüknek.

A befektetők egyelőre bizakodóan reagáltak a bejelentésre, ugyanis a cég részvényei 2 százalék körüli pluszba kerültek.A társaságnak szüksége is lenne egy új sikertermékre, mivel a céggel szembeni elvárások igen nagyok, amit idén eddig nem igazán tudott teljesíteni a cég, ez pedig kitűnik a részvények teljesítményéből is.

A Samsung árfolyama (Szöul)

Forrás: investor.hu