Eladta honlapjainak javát a Generál Média

Vágólapra másolva!
Több mint 40 weboldalát értékesítette a Generál Média Kiadó. Az új tulajdonos komoly fejlesztéseket tervez. Az eladó a kezdeti sikert hozó honlapját megtartotta.
Vágólapra másolva!

Eladta több mint 40 weboldalát a Generál Média Kiadó - közölte e-mailben a cég vezetője, Holman Endre. "A hazai médiapiac egyik legnagyobb szereplőjeként szeretnénk megköszönni olvasóink és hirdetőink hosszú éveken keresztül tanúsított töretlen bizalmát és támogatását!" - írta az Origónak is eljuttatott levélben.

A Generál Média cégcsoport egy hódmezővásárhelyi garázscégből lett a magyar internetes piac meghatározó szereplője. Gyorsabbak voltak a Facebooknál, több ezer magyar domaint gyűjtöttek össze, és a Parlamentbe is becsempészték tízezer forintos magazinjukat, de az idén tavasszal csalás miatt indult eljárás az egyik tulajdonos ellen. (A cégről, vezetőjéről és az eljárásról bővebben itt olvashat.)

A 42 honlapot és a hozzájuk tartozó 3 millió egyedi e-mail címet együtt értékesítették, a cégvezető szerint az új tulajdonos komoly fejlesztéseket tervez, hogy a hazai piacon még jelentősebb pozíciót tudjon szerezni.

Nem adnak el azonban mindent, a Generál Média megtartja a Mellesleg.hu-t, mert 2000-ben ezzel indult el, és érte el kezdeti sikereit. A Biztosítók.hu Alkusz Kft.-re opciós vásárlási jogot biztosítottak, itt az idei számok fogják befolyásolni az új kiadó döntését. A Gentleman Magazin hazai licencére szintén opciós jogot adtak el.

A kiadó csak az on-line kiadványok kiadói és üzemeltetési jogait értékesítette, a kft. eszközeit, ingatlanjait, szervereit és az üzemeltetést korábban ellátó vállalkozásokat nem.

A vásárlást lebonyolító cég az angol székhelyű Epicenter Market Limited. Tulajdonosa Csernai Gábor, aki 2002-2003-ban az Újpressz apróhirdetési lapcsaládot, a Tőzsdei Kurír bulvárlapot, valamint a kiadáshoz szükséges eszközöket és jogokat értékesítette.

Az üzemeltetést ellátó új magyarországi kiadó, az Epicenter Market Hungary Kft. ügyvezetője Henczi Károly lesz.