Vágólapra másolva!
Begyújtotta a rakétákat az Air France-KLM ma a tőzsdén, ugyanis a részvények árfolyama már 7 százalék körül emelkednek. Nagy horderejű hír nem látott ma napvilágot a céggel kapcsolatban, azonban nem a légitársaság az egyetlen kirobbanó formában lévő francia cég kedden a párizsi parketten, ugyanis például a Peugeot is 6 százalék feletti pluszban van. Ráadásul a nemzetközi piaci hangulat is kifejezetten jó ma egész Európában.
Vágólapra másolva!

Hatalmas szárnyalásba kezdett az Air France-KLM árfolyama a mai kereskedésben, a részvények már 7 százalékkal drágulnak. Habár nagy horderejű hír nem látott napvilágot ma a céggel kapcsolatban, a jó nemzetközi hangulat is erősítheti a vételi kedvet a cég papírjaiban.

A háttérben akár az is lehet, hogy a Bloomberg szerint az Egyesült Arab Emirátusokbeli Ethiad légitársaság 30 százalékos részesedést szerezne az Alitalia olasz légitársaságban, amiben az Air France-KLM is tulajdonos 25 százalékkal. A hír annyiban nem újdonság, hogy már korábban is lehetett hallani, hogy tárgyalásokat folytatnak az Ethiad emberei a veszteségesen működő olasz légitársasággal.

A La Tribune meg nem nevezett forrásokra hivatkozva írta tegnap, hogy az Air France-KLM, Transavia fapados légitársaságának flottáját bővítené a jelenlegi 11 gépről 30 darabra az elkövetkezendő 5 évben. Ezzel együtt pedig az Air France gépparkját csökkentenék, vagyis inkább a fapados járatokra koncentrálna a cég a közepes hosszúságú utakon.

A francia Les Echoes újság szintén tegnap írta, hogy az Air France-KLM-nek újabb költségcsökkentési lépésekre van szüksége, ha tartani akarja Transform 2015 programjában vállaltakat. Eddig a cégnek 1,1 milliárd euró megtakarítást ért el, míg a célokban 1,5 milliárd euró van kitűzve. Korábban második negyedéves gyorsjelentésével ugyan nem kápráztatta el befektetőit a cég, de azzal, hogy akkor előállt valamiféle prognózissal az idei évre már pozitív reakciót tudott elérni.

Nem az Air France az egyedüli kiugró teljesítményt nyújtó francia részvény, ugyanis a Peugeot is 6 százalékkal drágul. De a többi európai légitársaság is szépen muzsikál, a Lufthansa 5 százalék felett, míg a British Airways anyacége az IAG 4,5 százalékkal halad felfelé.

Az Air France-KLM árfolyama (Párizs)

Forrás: investor.hu

A Peugeot árfolyama (Párizs)

Forrás: investor.hu