Óriási hajsza a német hirdetési portálért

Vágólapra másolva!
Már csak négy cég van versenyben a német telekomcég, a Detusche Telekom leányvállalatáért, a Scout 24-ért, állítják a bennfentesek. A korábbi nagy esélyesnek tartott Axel Springer végül kiesett a versenyből, így már csak a kockázati tőketársaságok szerezhetik meg a havonta 14 milliós látogatottságot elérő Scout24 30 százalékát.
Vágólapra másolva!

Egyre szorosabb a verseny a Deutsche Telekom leányvállalatának megszerzéséért, a Scout24 30 százalékos részesedését ugyanis már csak az Apax Partners, a TPG Capital, a Hellman & Friedman, illetve a Silver Lake Management szerezheti meg, állítják az ügyhöz közeli források. Az ajánlataikkal a második körbe jutott cégeknek azonban alaposan a zsebükbe kell majd nyúlni a Scout 24-ért, mivel megközelítőleg 500-600 millió eurót kell majd fizetnie a nyertesnek.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, az Axel Springer, Németország legnagyobb lapkiadója is pályázott a honlap üzemeltetéssel foglalkozó cégre, ám a KKR, valamint az EQT Partners sorsára jutottak, és végül nem kerültek be a második körbe, állítják a bennfentesek. Ami viszont fontos változás a korábbi hírekhez képest, hogy a Deutsche Telekom végül nem az egész céget, hanem annak csak egy részét értékesíti, így továbbra is többségi befolyással rendelkezik majd a német társaság.

A Scout 24 egyébként nem teljesít rosszul, a weblapok látogatottsága havi szinten a 14 milliót is eléri. A leányvállalat portfóliója pedig igen széles skálán mozog, honlapjainak palettáján fellelhető az ingatlan- és autóértékesítés, az utazásszervezés, valamint a munkaerőközvetítés is. Ennek ellenére mégis 30 százalékos pakktól válik meg a német telekomcég, így egy partner segítségével folytathatja majd a Scout 24 bővítését.

Ami pedig a befolyó összeget illeti, nos, a Deutsche Telekom akár adósságállományának törlesztésére is fordíthatja azt, de fontos indok lehet az eladás mögött a gyorsabb adatátviteli sebességre képes mobilhálózatok magas beruházási igénye is. A kontinensen pedig azért nem ez az első hasonló eszközértékesítés, a legnagyobb adósságállománnyal rendelkező spanyol Telefónica tavaly több eszközétől is megvált. Ilyen sorsra jutott az Atento nevezetű call centere, ami mellett tőzsdére vitte német leányát, a Telefónica Deutschlandot is.

A Deutsche Telekom árfolyama (Xetra)

Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu