Vágólapra másolva!
Visszahúzza a budapesti tőzsdét a Mol, miután a tegnapi ralit kiváltó Magnolia kötvényekre érkezett vásárlási ajánlat sikertelenül zárult, közölte az olajcég ma reggel. A cég részvényárfolyama 1 százalék felett csökken. Az OTP is korrigálja elmúlt két napban összegyűjtött pluszát. Gyengüléssel kezdte a csütörtök reggelt a forint is, amivel ismét 300 felett jár az euróval szemben.Nyugat-Európában egyelőre kisebb elmozdulások láthatóak csak, hasonlóan a tegnapi naphoz. Makroadatokból ma sem lesz bőség, délelőtt jön az eurózóna ipari termelési adata, de más fontosabb adat nem lát napvilágot a kontinensről.Olvassa el reggeli ázsiai és amerikai piaci összefoglalónkat is: Nyerő szériában az amerikai tőzsdeindex
Vágólapra másolva!

Visszarántották a Molt

Mínuszba húzza a BUX-ot reggel a Mol, miután az olajcég közölte, hogy a jelenlegi tulajdonosok nem fogadták el az Emona Investment Magnolia kötvényekre tett ajánlatát, ami miatt tegnap hatalmas ralit produkált a Mol árfolyama.

Forrás: Origo

Az olajpapír 1,9 mínuszban van. Tegnap reggel azt közölte az olajcég, hogy a Mol-csoporthoz tartozó Emona 244 millió euró névértékű Magnolia kötvény vásárlására tett ajánlatot minimum 83 százalékos árfolyamon. Ellenben ma jött a hír, hogy egyetlen Mol részvényekre átváltható kötvényt sem sikerült megvennie az Emonának, ugyanis a jelenlegi tulajdonosok magasabb árakat szerettek volna, mint amit felkínált az Emona.

A Mol árfolyama

Forrás: Origo

Az OTP is kisebb korrekcióban van, bár egyelőre még 4300 forint felett tartózkodik az árfolyama. Az elmúlt napokban is alulteljesítő Richter sem tud igazán magára találni, bár egyelőre nem mozdult, és az Egis sem mutat nagy mozgást, ellenben a Magyar Telekom kissé drágulni tud.

Forrás: Origo

A gyógyszercégeket érintő hír, hogy fény derült az újabb vaklicit kör eredményeire, melynek révén több Richter és Egis készítménye ára is csökkeni fog október 1-től. Az átlagos árcsökkenés az érintett gyógyszerek esetében a Richternél 11,4, míg az Egisnél 8,3 százalékra tehető.

100 milliárd forintos hitelt nyújthat az OTP az MVM-nek, melyet az energetikai cég részben az E.ON egységek megvételére fordíthat - értesült a Népszabadság. A vételár 260 milliárd forint, melyet szeptember 30-ig kell majd az MVM-nek kiegyenlítenie. A héten egyébként a társaság 90 milliárd forintos együttműködési megállapodást kötött a Bank of Chinával, ennek egy részét szintén a felvásárlásra költheti az állami társaság.

Az MNB alelnöke, Balog Ádám szerint a jegybank következő kamatdöntő ülésén újabb vágás jöhet, 10-20 bázispontos csökkentés a legvalószínűbb, amivel a ráta a korábban felvázolt 3-3,5 százalékra csökkenhet - írja a Reuters.

Matolcsy György, az MNB elnöke nem támogatja a devizahitelek egy lépésben történő forintosítását, mivel ez túl nagy kockázat lenne a pénzügyi stabilitásra nézve - írja a Népszabadság. Ugyanakkor a jegybank készen áll arra, hogy adott esetben támogassa a kormány és a bankok programját. Ehhez a devizatartalék is rendelkezésre áll, de kizárólag a mindenkori piaci árfolyam mellett.

A forint gyengüléssel kezdett ma reggel, ezzel pedig újra 300 felett jár az euróval szemben, pedig tegnap délelőtt még 298,5 közelében is járt az árfolyam, de délutánra már megérintette a 300-at.

EUR/HUF árfolyam

Forrás: Origo

Álmosan kezd Európa

Kisebb elmozdulásokat produkálnak egyelőre a vezető nyugat-európai tőzsdék, azok után, hogy tegnap Amerikában viszonylag jó hangulat uralkodott.

Forrás: Origo

A svájci Richemont, a világ legnagyobb ékszergyártója a vártnál picit gyengébb bevétel növekedési ütemről számolt be üzleti évének első 5 hónapjára vonatkozóan, a rosszabb kínai értékesítési adatok miatt.

Fontolgatja a Société Générale az Ázsiában található privátbanki üzletágának értékesítését, számolt be a Reuters. Az információk szerint a SocGen akár 600 millió dollárt is kaphat az egységét. A legfőbb indok a távozásra az egyre növekvő verseny, valamint a túlzott költségek, állítják a bennfentesek.