Csak egy cég járt igazán jól a fővárosi taxirendelettel

Vágólapra másolva!
Vegyes a szeptemberben életbe lépett taxirendelet hatása, a társaságok többségénél visszaesett a forgalom, de a továbbra is kizárólagos reptéri szolgáltató Főtaxi növekedni tudott.
Vágólapra másolva!

A szeptember 1-jén hatályba lépő fővárosi taxirendelet egységesen növelte a tarifákat, azonban a lépés nem ugyanúgy érintette a társaságokat - írja a Napi Gazdaság. A Budapest Taxi ügyvezetője a lapnak azt mondta, hogy a társaság forgalma a tavaly szeptemberihez képest 10-11 százalékkal kisebb. A legjelentősebb visszaesés a Budapest Taxi reptéri forgalmában következett be.

A korábban nagyon olcsónak számító társaságokat érintette legrosszabbul a rendelet, hiszen elvette tőlük azt a lehetőséget, hogy árban versenyezzenek a többi szolgáltatóval. A Taxiplus cégvezetője is hatalmas visszaesést tapasztal: míg augusztusban több mint 161 ezer rendelésük volt, - ha a trendek kitartanak - szeptemberben csak 120-130 ezerrrel számolhatnak. Itt is főleg a reptéri forgalom visszaesése volt jelentős.

Azonban nem mindenhol ennyire rossz a helyzet, a kizárólagos reptéri szolgáltatói jogot birtokló Főtaxi forgalma növekedett, elsősorban a reptéri fuvarszám megugrásának köszönhetően.