Elszállhat az euró

Vágólapra másolva!
Nagyobb mozgás várható az euró-forint árfolyamában, amennyiben a 301 forintnál található ellenállási zónát áttöri a devizapár. Az árfolyam mozgástere folyamatosan szűkül, mivel egy rövidtávú emelkedő trendvonal és az ellenállási sáv közé, vagyis egy emelkedő háromszögbe szorult. Ha ezeket a kereteket átlépi, akkor nagyobb elmozdulás jöhet.
Vágólapra másolva!

Előző elemzésünkhöz képest nem volt jelentős mozgás az EURHUF árfolyamában, hiszen másodjára sem sikerült a sáv áttörése. Az ellenállási zóna elérése után, forinterősödés következett, az árfolyama a rövidtávú emelkedő trendvonal szintjéig csökkent. A grafikonon látható két emelkedő háromszög alakzat határozza meg a forint technikai képét továbbra is. A középtávú emelkedő háromszög, és a rövidtávú emelkedő háromszög.

Az EURHUF árfolyama

Forrás: Investor.hu

Az emelkedő háromszög jellemzője, hogy az esetek nagy részében az árfolyam áttöri a felső támasz szintet és a háromszög magasságának megfelelő mértékben emelkedik tovább az árfolyam. Esetünkben ez a középtávú emelkedő háromszögnél 11 forint, a rövidtávú emelkedő háromszög esetén pedig 5 forint. A fentiek következtében az ellenállási sáv áttörésekor rövidtávon 306 forintig, középtávon 312 forint magasságáig erősödhet az euró.

Várakozásainkban nincsen változás, továbbra is nagyobb esélyt adunk annak, hogy a forint árfolyama átlépi az ellenállási sávot és 310 fölé gyengül. Viszont a két sikertelen áttörés növeli az esélyét az esemény időbeli eltolódásának és egy kisebb forinterősödésnek. Ezért, abban az esetben, ha a forint, áttörné a rövidtávú emelkedő trendvonal jelenleg 299,30 forintnál található szintjét, akkor a 296-295 forintnál található erős szintek állíthatják meg a mozgását.