Már nem érdemes venni a Magyar Telekomot

Vágólapra másolva!
Vételről tartásra vágta vissza a Magyar Telekomra vonatkozó ajánlását a Citigroup elemzője, aki a részvények célárát is 332 forintra vágta vissza a korábbi 580 forintról.
Vágólapra másolva!

Pesszimistább lett a Magyar Telekommal kapcsolatban a Citigroup. A bankház már csak tartásra ajánlja a telekomcég papírjait, holott korábban még vételre javasolta a részvényeket. A Citi ráadásul a Magyar Telekom célárát is visszavágta, a korábbi 580 forint helyett már csak 332 forintos árfolyamot vár az esetében.

A Citigroup ezzel csatlakozott a Magyar Telekomot követő elemzők többségéhez, mivel nagyjából minden második szakértő a semlegesnek megfelelő tartásra javasolja a telekomcég részvényeit. Az elemzők látnak felértékelődési lehetőséget a telekompapírban, mivel átlagosan 346 forintos célárat határoztak meg az esetében. Ez 31 forinttal magasabb a tegnapi 315 forintos záróárfolyamnál.

Forrás: Origo

Csütörtökön a Concorde is negatív üzenetet fogalmazott meg a Magyar Telekommal kapcsolatban, mivel közölte, nem vár osztalékot a telekomcégtől az idei eredmények után. A Concorde a vállalat egyre magasabb eladósodottsági rátájával indokolta véleményét.