Bevédi az ügyészség Hernádit

Másodszorra is elutasította Hernádi Zsolt gyanúsítottkénti kihallgatására vonatkozó horvát kérelmet a Legfőbb Ügyészség, számol be a Népszabadság. Az elnök-vezérigazgatót már régóta szertné kihallgatni horvát bűnügyi hatóság egy 10 millió eurós korrupciós ügyben, de eddig még nem járt sikerrel.

Másodszorra is elutasította Hernádi Zsolt gyanúsítottkénti kihallgatására vonatkozó horvát kérelmet a Legfőbb Ügyészség. Habár az ügyészség rövid közleményében csak az áll, hogy a horvátok kérvényére a választ már elküldték, valószínűsíthető a visszautasítás az elmúlt időszak történéseit figyelembe véve, írja a Népszabadság.

A Mol-vezért már egy jó ideje szeretné kihallgatni a horvát bűnügyi hatóság egy 10 millió eurós korrupciós ügy keretében, melyben a volt horvát kormányfőt, Ivo Sanadert már elítélték. Horvát lapértesülések nemrégiben arról számoltak be, hogy Hernádit szeptember 25-re idézték be. Azonban európai elfogatóparancsot nem küldtek, így a Mol-vezérnek egyelőre nem kell Horvátországba utaznia.

Még pár nappal Horvátország uniós csatlakozása után üzentek a horvát hatóságok, hogy lehetőségeik lesznek érdekeik érvényesítésére, számol be a Népszabadság. Csakhogy az uniós tagság nem járt azonnal az európai bűnügyi egyezményhez való csatlakozással, vagyis európai elfogatóparancsot sem adhattak még ki.

Múlthéten egyébként eléggé felpörögtek az események a Mollal kapcsolatban. A magyar olajcég horvát sajtóértesülések szerint 2 milliárd kunát követel, amiért a szerződésben vállaltak szerint a horvát kormány nem vette át tőlük a veszteségesen működő gázüzletágat.

A Mol árfolyama

Forrás: investor.hu

 

KAPCSOLÓDÓ CIKK