Hétszáz munkahelyet teremt itt egy dán cég

Vágólapra másolva!
Bővít Magyarországon a Coloplast, 700 új munkahely jön létre. Orbán Viktor kormányfő köszönetet mondott Veres János volt MSZP-s pénzügyminiszternek is.
Vágólapra másolva!

Bővíti magyarországi gyártókapacitását a gyógyászati segédeszközöket előállító Coloplast - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök és Allan Rasmussen, a Coloplast A/S senior alelnöke. A beruházással összesen 701 új munkahely jön létre, 426 a nyírbátori, 275 pedig a tatabányai Coloplast-gyárban.

Az 1957-ben alakult dán gyár magyarországi üzemeiben 2200 ember dolgozik. A Coloplast világszerte eladott termékeinek 65 százaléka Magyarországon készült. Így "ez a dán cég a mi szívünk és eszünk szerint egy magyar cég is" - fogalmazott a miniszterelnök.

A beruházás több mint 21 milliárd forint értékű, amelyhez a kormány adott kétmilliárdot, ami a költségvetésnek várhatóan öt év alatt térül meg Orbán Viktor elmondása szerint.

A kormányfő a sajtótájékoztatón azt mondta a hvg.hu tudósítása szerint, hogy, szeretné, ha ezt a beruházást mindenki a saját sikereként értékelné, illetve az ehhez hasonló beruházásokat a magyar munkaerőnek szóló elismerésnek lehet tekinteni. Kiemelte, hogy az Coloplast üzemeiben többségükben nők dolgoznak, ez tovább növeli a bővítés jelentőségét.

A hétfői bejelentésen jelen volt mások mellett Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, polgármesterek, valamint a Szabolcs megyei MSZP-s országgyűlési képviselő, volt pénzügyminiszter, Veres János is, akinek - mint Orbán Viktor mondta - "nyilván van szerepe van abban, hogy Nyírbátorban létrejöttek ezek a munkahelyek", amit külön megköszönt neki.