Újjáépíti irodáját Romániában a Masterplast

Vágólapra másolva!
Újjáépíti a tavaly szeptemberben Nagyváradon leégett irodaépületét a Masterplast, tette közzé ma a társaság. A beruházás értéke 90 ezer euró körül alakulhat és a kivitelezés 2 hónap alatt készülhet el. Ellenben a ráktárépületének újjáépítését elhalasztotta a cég, mivel jelenleg kedvező feltételek mellett tud raktárhelyet bérelni. A tűzeset után kapott kártérítést az idei második negyedévben számolta el a vállalat, amelynek értéke 1,06 millió euró volt, míg a kár összértéke 1,3 millió euró lehetett, vagyis összességében körülbelül 200 ezer eurós veszteség érte a céget.
Vágólapra másolva!

Újjáépíti irodaépületét a Masterplast Nagyváradon, azok után, hogy tavaly szeptemberben leégett az ott lévő raktár és a hozzá kapcsolódó iroda is.

A Masterplast egyébként az idei második negyedévben kapta meg a biztosítótól az 1,06 millió euró értékű kártérítést, a leégett épületből maradt, még hasznosítható elemek értékesítésével együtt pedig közel 1,1 millió eurós rendkívüli bevételhez jutott. Mivel a cég számításai szerint a tűzkár értéke összesen 1,3 millió euró volt, ezért összességében 200 ezer eurós vesztesége származott ebből a társaságnak.

Bár az eset következtében csökkent a cég EBITDA-ja, az egyszeri hatásoktól megtisztított számok is azt mutatják, hogy a tavalyi második negyedévtől a kár ellenére is romlott a Masterplast eredményessége. Ennek oka egyrészt az energia és szállítási költségek emelkedése, illetve a kereskedelmi árrések szűkülése lehetett.

Forrás: investor.hu

A cég tájékoztatása szerint az irdoaépület újjáépítése 90 ezer euróba kerülhet, és előreláthatólag 2 hónap alatt lekészülthet. Az ehhez kapcsolódó szükséges engedélyekkel már rendelkezik a társaság, és már az építést vezető konzorcium is kiválasztásra került, áll a közleményben.

A tűzben megsemmisült raktárépületrész újjáépítését viszont elhalasztotta a cég, mivel elmodása szerint jelenleg kedvező feltételek mellett tudnak raktárhelyet bérelni. A raktárépület kiesése nem is okozott komoly gondokat a logisztikában, ugyanis a szállításokat más romániai telephelyéről, illetve Magyarországról tudta biztosítani a cég.

A Masterplast árfolyama

Forrás: investor.hu