Nem tűnt fel a szerelőknek, hogy revizorok viszik be a kocsit

Vágólapra másolva!
A NAV 3700 ellenőrzést tartott nyáron, és főleg az autószervizekkel voltak elégedetlenek. Az egyik szerviznek nem tűnt fel, hogy a szomszédos NAV-épületből jönnek be a rossz kocsival.
Vágólapra másolva!

Lerohanta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a közép-magyarországi régiót, nyáron két hónap alatt 3700 ellenőrzést tartottak, szinte minden piaci szegmensben. Voltak strandokon, vendéglátóhelyeken, horgásztavaknál, szállodákban, vitorlázóknál, sétarepülőknél és lovaglóknál is.

A legfeketébb piac azonban az autószervizeké volt. A 3700 vizsgálat harmadánál állapítottak meg szabálytalanságot, de a szervizek esetében minden második alkalommal találtak hibát. A NAV közleményében megemlíti, hogy minden részletre figyeltek, például tényleg olyan autókat vittek szervizeltetni, amelyek javításra szorultak, fékhibájuk, rossz kipufogójuk, kárpitozandó ülésük volt, vagy épp csak olajat kellett cserélni bennük.

Az egyik adóigazgatóság melletti autószerelőnél annak ellenére sem adtak nyugtát, hogy a szerelők látták, hogy NAV-osok próbálják beindítani az egyik elromlott autójukat, amelyet aztán átvittek a szervizbe.

Az ellenőrzések során visszatértek a kuponoldalakra is, és a NAV örömmel vette tudomásul, hogy a korábbi ellenőrzések hatására javult a bizonylatadási fegyelem. Összességében a nyári akciósorozat alatt 96 millió forint mulasztási bírságot szabtak ki, és négy üzletet zárattak be.