A Fonó a világ húsz legjobb kiadója között

Vágólapra másolva!
Hiperlokalitás és nagyvilág: nem akárhogy ünnepli nagykorúságát a budai zeneház. Szerdán tette közzé a  World Music Expo a legjobb kiadók listáját, amelyre az idén tizennyolc éves Fonó Budai Zeneház – több száz kandidátusból egyetlen magyar kiadóként – három lemezzel került fel.
Vágólapra másolva!

A három albumból kettő Lajkó Félixé, Mező, illetve Makovecz-turné címmel, a harmadik Both Miklós Csillagfészek című lemeze. E három közül az első két hónapja vezeti a World Music Charts Europe-ot. A legrangosabb világtoplistát 25 ország 48 világzenei rádiós szakemberének szavazatai alapján teszik közzé havonta, ennek alapján a Womex a világzenei vásár előtt kiválasztja a 20 legjelentősebb kiadót minden évben. A Fonó először tavaly jelent meg saját standdal a világzenei expón.

A Fonó hamisítatlan hiperlokális értékközpont, Újbuda egyik eleven kultúrszigete. Fesztiváloknak, koncerteknek, szalonoknak ad helyszínt, nagy szerepet játszik abban, hogy "a kortás magyar világzene" ne legyen paradox kifejezés. Kiadóként több mint 250 kiadott anyag fűződik a nevéhez: a Fonó fémjelzi a Csík Zenekar valamennyi albumát, és jelentős tételben Herczku Ágnes, Lajkó Félix, Both Miklós, Dresch Mihály és a Cimbaliband lemezeit.