300 fölött várja a kamatdöntést a forint

Vágólapra másolva!
Megrángatták a nap elején a forintot, az euróval szemben először 299,2 fölé ugrott az árfolyam, majd 298,7-re erősödött vissza a hazai fizetőeszköz. Kora délelőtt azonban nem állt meg a gyengülés, ismét a 300-as szint felé araszol a forint. Kamatdöntő ülést tart ma a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, amitől az elemzők azt várják, hogy 3,8 százalékról 3,6 százalékra csökkentik majd az alapkamat nagyságát. A kamatdöntő ülés felé közelítve a forint a 300-as szint fölé emelkedett, bár egyelőre nem távolodott el a szinttől. 
Vágólapra másolva!

12:40 - 300 fölött az euró-forint

Dél után nem sokkal átlépett a 300-as szinten a forint az euróval szemben. A kamatdöntő ülés eredménye előtt folyamatos gyengülés látható, reggel még 298,5 körül mozgott az EURHUF árfolyama.

EURHUF napon belüli grafikon Forrás: Investor.hu

A régiós devizák közül a forint ma a leggyengébb, a többi deviza az euróval szemben alig mutat gyengülést, sőt a cseh korona erősödik inkább.

Forrás: Investor.hu

12:00 - 300 felé araszol a forint

A forint a reggeli ingadozása után gyengülő pályára állt, és egyre jobban közelít a 300-as szint felé. A kamatdöntés eredménye 14 órakor vélhetően hozhat némi volatilitást a piacra.

EURHUF napon belüli grafikon Forrás: Investor.hu

10:27 - Rángatózik a forint

299,2 fölé ugrott a reggeli órákban az euró-forint devizapár, majd gyorsan vissza is esett 298,7 környékéig az EURHUF. Úgy fest, a mai kamatdöntő ülés előtt kicsit megmozgatják a forintot a befektetők.

EURHUF napon belüli grafikon Forrás: Investor.hu

A forint a svájci frankkal szemben 243 körül mozog, míg a dollár ellenében 221,4 körül mocorog.

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa ma tart kamatdöntő ülést. A Bloomberg által megkérdezett elemzők arra számítanak, hogy 3,8 százalékról 3,6 százalékra csökken majd az alapkamat nagysága.