Systemax-beruházás Budapesten: 505 új munkahely

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök és Pim Dale, a Systemax EMEA Technology Group vezérigazgatója tegnap, az Országházban tartott megbeszélése után tett bejelentést.
Vágólapra másolva!

Mint a kormányfő kiemelte, a közép-európai bástyáját Budapesten, a Corvin-sétányon felépítő, számítástechnikai cikkeket és alkatrészeket forgalmazó amerikai vállalat 505 jól felkészült magyar szakembernek ad majd munkát. Ez azért is nagyszerű hír, mert a januári sajtóközleményben még csak 200 munkahely állt.

„Lesz olyan Magyarország, ahol ezek a történetek (...) egy idő után megszokottá fognak válni” – mondta Orbán Viktor. Hozzátette, ha egy ekkora nemzetközi cég megbízik a magyar fiatalokban, „itt az ideje, hogy mi, magyarok is bízzunk” bennük. „Nem mondom, hogy kolbászból lesz a kerítés egy-két éven belül, de azt határozottan állítom, hogy ha sikerül folytatnunk mindazt, amit három éve elkezdtünk, akkor egyre több ilyen bejelentést hallhatunk” – fogalmazott Orbán Viktor. Kiemelte, hogy a hazai gazdaságnak rugalmasnak és nyitottnak kell maradnia, ha a magyar nemzeti összterméket növelő, Magyarországon gyártott, de külföldön eladott termékekben és szolgáltatásokban utazó cégeket szeretne idevonzani.

A New York-i központú Systemax január óta van jelen Budapesten. Mint Pim Dale elmondta, a politikai stabilitás, az üzleti környezet, a nagyon jó magyar oktatási rendszer és a rendkívül fiatalos, szilárd munkaetikával rendelkező munkaerő miatt választották Magyarországot. Informatikai központjukat is fővárosunkba helyezik át, hogy ez legyen a közép-európai jelenlétük továbbépítésének centruma, illetve a jövőbeni közel-keleti és afrikai tevékenységük csomópontja. A Systemax lakossági ügyfeleket, cégeket, állami szervezeteket és mikrovállalkozásokat egyaránt kiszolgál. Egyfelől nagyobb gyártóktól forgalmaz márkatermékeket, másfelől webáruházakban (online sales platformok) és a célpiacokon a megfelelő nyelven elérhető telefonközpontokon (call center) keresztül értékesíti saját, MISCO és WStore nevű termékeit.

Az EMEA csoport jelenleg az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Olaszországban, Hollandiában, Németországban, Spanyolországban és Svédországban található ügyfeleket szolgálja ki helyi irodáiból és írországi, belgiumi, ausztriai és svájci távszolgáltatási központjaiból.