Az OTP képes tartani profitját

Vágólapra másolva!
Idén és jövőre is fenntartja az OTP jelenlegi profitszintjét, mondta el Gyuris Dániel a bank vezérigazgató-helyettese. A magyar hitelintézet a jövő év első felétől vár fordulatot a hitelezés alakulásában. További friss hír, hogy az OTP részvényekre vonatkozó ajánlását eladásra módosította a svájci UBS bankház.
Vágólapra másolva!

Az OTP idén és jövőre is fenntartja 2008 utáni éves profit szintjét, mondta el a bank vezérigazgató helyettese, Gyuris Dániel a Reuters kelet-európai befektetési találkozóján.

A visszafogottabb profit jelentős bevételekből és egy több országból származó nagyon széles portfolióból érkezik, ez pedig biztosítja a nyereségesség fennmaradását a jövőben is, nyilatkozta a Reutersnek a vezérigazgató-helyettes. Az OTP 2014 első felétől vár fordulatot a hitelezés alakulásában, ugyanakkor idén még nyomottan alakulhat az aktivitás.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A magyarországi bankadó is visszafogja az OTP profittermelését, ráadásul a készülő devizahiteles mentőcsomag is tartogathat még kellemetlenségeket a hitelintézet számára. A Népszabadság legutóbb arról számolt be, hogy a kormány fixálná a havi törlesztő részletek kiszámításánál alkalmazott árfolyamot, és az így keletkező árfolyamveszteség nagy részét a bankoknak kellene megfizetniük. Ennek eredményeként az OTP-re körülbelül 15 milliárd forint veszteség jutna.

Másik friss hír az OTP részvényekkel kapcsolatban, hogy a UBS elemzői a bankpapírra vonatkozó ajánlásukat eladásra módosították, méghozzá 4000 forintos célár mellett. Múlt héten a Goldman Sachs csökkentette célárát az OTP-re, de az ő ajánlása továbbra is tartás.

Az OTP árfolyama

Forrás: Bloomberg, Investor.hu