A Fidesz törvénnyel tiltaná a bankok áremelését

Vágólapra másolva!
Törvényben tiltanák meg, hogy a bankok – az ingyenes készpénzfelvételre hivatkozva – emeljék szolgáltatásaik díjait, mondta Rogán Antal. Az ingyenes készpénzfelvételről szóló indítvány október közepéig a parlament elé kerülhet.
Vágólapra másolva!

"Az ingyenes készpénzfelvétel minden fogyasztónak jár. Nem olyasmi, amit kegyként lehet adni vagy éppenséggel nem adni", mondta Rogán Antal. A Fidesz frakcióvezetője azt kérte a nemzetgazdasági tárcától, hogy olyan javaslatot készítsen, amelyben legalább havi két ingyenes pénzfelvételt biztosítanak mindenkinek.

Az Origo tegnap megírta, hogy a még készülő javaslat szerint a bankoknak havonta a nettó átlagfizetés összegéig - 150 ezer forintig - kellene a díjmentességet biztosítaniuk, vagyis ügyfelenként ennyi tranzakciós illetéket kellene lenyelniük.

Rogán szerint a törvénnyel azt is megtiltanák, hogy a bankok – az ingyenes pénzfelvételre hivatkozva – ne emelhessék meg más szolgáltatások díját. A frakcióvezető szeretné, ha az indítvány október közepéig a parlament elé kerülne.