Vágólapra másolva!
Folytatták vesztő szériájukat az amerikai tőzsdék, az S&P 500 és a Dow Jones sorozatban ötödik napja fejezte be mínuszban a kereskedést. A vételi kedvet a kedvező makroadatok sem tudták meghozni, mivel a befektetőket inkább az amerikai adósságplafonnal kapcsolatos problémák aggaszthatják. Vészesen közeledik ugyanis a határidő, amikor az adósságplafon miatt az USA nem fog tudni több forrást bevonni, ha nem születik megegyezés az ügyben.Ázsiában vegyesen mozognak a tőzsdemutatók, az élen a japán Nikkei áll, melyet a vállalati adóterhek lehetséges csökkentésének a híre is segít. Ezzel szemben a kínai Shanghai Composite lemaradt társaitól, és kéthetes mélypontjára került.Európában minimális esésre lehet felkészülni nyitás után a határidős indexek alapján.Forrás: [Investor.hu] 
Vágólapra másolva!

Gyengélkedik a kínai index

Ma sincs egységes irány az ázsiai tőzsdéken, a főbb részvényindexek ugyanis vegyesen teljesítenek. A kínai Shanghai Composite lemaradt társaitól, és másfél százalékot esett, amivel kéthetes mélypontjára került.

Vele szemben a japán Nikkei 0,7 százalékos emelkedésre képes, amiben a Kyodo News értesülései is szerepet játszhatnak. Eszerint hamarosan csökkenthetik a vállalatokat terhelő társasági adót a szigetországban, hogy ellensúlyozni tudják a tervezett forgalmi adóemelések gazdasági növekedést visszafogó hatásait.

A többi tőzsdemutató közül a dél-koreai Kospi 0,5 százalékos emelkedésre képes, miközben a Kia Motors 1 százalékos esése fékezi. Az autógyártó azután kezdett mínuszokat gyarapítani, hogy a cég bejelentette, 660 ezer autót hívnak a féklámpák cseréje miatt.

Forrás: [origo]

Érkeznek a GDP-adatok

Folytatták vesztő szériájukat az amerikai részvényindexek, az S&P 500 és a Dow Jones sorozatban az ötödik napja fejezte be mínuszban a kereskedést. Ez az idei év leghosszabb vesztő szériájának számít eddig. Az esés azonban szerdán sem volt nagyon jelentős, az S&P 500 0,3 százalékot, a Dow Jones 0,4 százalékot, a Nasdaq 0,2 százalékot veszített értékéből.

Forrás: [origo]

A vételi kedvet a kedvező makroadatok sem tudták meghozni, a tartós cikkek augusztusi rendelésállománya és az újlakás értékesítések alakulása is a vártnál jobban alakult.

A befektetőket leginkább az amerikai adósságplafon egyre égetőbb problémája aggaszthatja, amire október elsejéig kéne megoldást találniuk a politikusoknak. Ha nem sikerül megemelni a plafont, akkor rövid időn belül fizetési korlátokba ütközhet Amerika, és nem fogja tudni teljesíteni bizonyos adósságait.

Jack Lew pénzügyminiszter levélben figyelmeztette John Boehner republikánus vezetőt, hogy október 17-éig elegendőek a kincstár tartalékai, ha addig nem sikerül megemelni az adósságplafont, és az USA nem fog tudni forrást bevonni, akkor utána nem fogják tudni teljesíteni egyes kötelezettségeiket.

Az S&P 500 szektorai vegyesen teljesítettek, a legjobban a pénzügyi vállalatok részvényei mozogtak, míg az egészségügyi papírok lemaradtak társaiktól.

Forrás: [origo]

1,5 százalékot veszített értékéből tegnap a Wal-Mart, miután a Bloombergen olyan hírek jelentek meg, hogy a világ legnagyobb kereskedelmi áruházlánca csökkenti a megrendeléseit az eladatlan készletek miatt. A társaság emiatt elsősorban a készletek leépítését akarja elérni az USA-ban.

395 millió dollárt fizet a Citigroup a Freddie Mac-nek azért, hogy a jelzálogpiaci termékekkel kapcsolatos kárt megfizesse. A Citigroup szerint a büntetést a tartalékokból rendezni tudja. A hírre a részvények 0,6 százalékos pluszban zártak.

Akár 11 milliárd dollárt is fizethet a JP Morgan a jelzálogpiaci termékek nem megfelelő értékesítése miatt az USA-ban a Wall Street Journal szerint. A jelenlegi tárgyalások szerint 7 milliárd dollár készpénzt fizetnének, illetve 4 milliárd dollárnyi kedvezményt az ügyfeleknek. A részvények 2,7 százalékot ugrottak.

A JP Morgan és a Morgan Stanley is beszáll a Twitter elsődleges tőzsdei kibocsátásába Wall Street Journal szerint, így a Goldman Sachs mellett már három befektetési bank lesz érdekelt az IPO lebonyolításában. A várakozások szerint novemberben már sor is kerülhet az IPO-ra.

6 százalékot veszített az értékéből tegnap a BlackBerry, ami után 8 dollár közelében zárt, hiába akarja a Fairfax részvényenként 9 dollárért megvenni a céget. A társaságot érintő negatív hír az is, hogy a T-Mobile USA nem fogja felhalmozni az üzleteiben a BlackBerry készülékeket, mivel az nem hatékony, tehát az ügyfelek nem igazán veszik azokat.

Több mint 6 százalékos ralira volt képes piaczárás után a Bed Bath & Beyond a kedvező gyorsjelentését követően. A lakberendezési eszközöket, bútorokat értékesítő cég az elemzői konszenzustól picit jobb számokat tett közzé. A cég megemelte az éves EPS várakozásának az alsó sávját, így 4,84-5,01 dollár helyett 4,88-5,01 dollár lehet az egy részvényre jutó profit.

Ma sem lesz üres a makronaptár, a heti friss munkanélküli segélykérelmek számát, valamint a függőben lévő lakásértékesítések alakulását fogják közzétenni az USA-ból. Ezen túl érkezik a második negyedéves GDP-adat is, amire kiemelt figyelem hárulhat, mivel fontos információk lesznek leszűrhetők a Fed eszközvásárlási programjának valószínűsíthető jövőjéről.