Új vezérigazgatót keres a CIB

Vágólapra másolva!
Nemzetközi fejvadász céggel kerestet új vezérigazgatót a CIB Bank - a Napi.hu információ szerint. A pénzintézet kommunikációs osztálya az üggyel kapcsolatban annyit közölt, hogy piaci értesüléseket nem kommentálnak.
Vágólapra másolva!

A Napi.hu információi szerint a posztot idén év végével szeretnék betöltetni a kiválasztott utóddal, akinek magyar szakembert szánnak. A pénzintézetet jelenleg Fabrizio Centrone vezeti, aki alig másfél évvel ezelőtt vette át az irányítást, s budapesti kinevezését megelőzően az anyabank, Banca Intesa szervezetében töltött be magas beosztást.

A Napi.hu úgy tudja, hogy az olasz anyabank azért keres magyar szakembert a CIB élére, mert úgy látják, hogy a jelenlegi üzleti és politikai helyzetben kifejezetten előnytelen, ha a pénzintézet élén külföldi áll. Az Intesa vezérigazgatója Enrico Cucchiani egyébként éppen múlt vasárnap mondott le - váratlanul két éves munka után. Utódja Carlo Messina, a lakossági részleg korábbi vezetője lett.

A CIB volt egyébként tavaly a legveszteségesebb bank a magyar bankszektorban, adózás utáni eredménye (a magyar számviteli szabályok szerint) 127,3 milliárd forint volt.