Vágólapra másolva!
Komoly erőt mutatott a német DAX index grafikonja az elmúlt időszakban, annak ellenére, hogy a piacon volt némi bizonytalanság, így technikai alapon az elkövetkezendő időszakban is jöhet még emelkedés.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt pár hét oldalazó mozgása után, és a hamarosan induló gyorsjelentés szezon miatt úgy érzem itt az idő újra elővenni a DAX grafikonját és felfrissíteni, újravizsgálni a kilátásokat.

Habár az elmúlt napokban volt pár európai, és amerikai bizonytalanság is a rendszerben, a grafikonra rátekintve láthatjuk, hogy mekkora erő is van a DAX-ban. Hiába várnak már nagyon sokan egy egészséges korrekciót, jelenleg nem úgy fest, hogy most jött el ennek az ideje.

A legutóbbi írásomkor vázolt kitörés sikeresen megtörtént a 8400-as szintről. Azóta egy konszolidációs szakaszt láthattunk, amiből a keddi nap egy szép felütést adott. Ma kisebb korrekció látható a német parketten is összhangban a szélesebb európai mozgásokkal.

Ettől függetlenül azt egyértelműen kijelenthetjük, hogy rally üzemmódban van a DAX, és 9200 a célárfolyamunk.

Mivel a technikai elemzésben egy gyertyából nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, érdemes még egy megerősítő gyertyára várni. Ma eddig az látható, hogy egyelőre nem tud tovább menni a DAX, bár még bőven megtarthatja jelenlegi szintjét az index. Ha pedig ez sikerül, akkor emelkedés következhet.

A DAX index értéke (pontban)

Forrás: Bloomberg, Investor.hu