Vágólapra másolva!
Nagyot hullámvasutazott ma a Mol árfolyama, kora délután ugyanis már 3,5 százalék körüli esésben is volt a magyar olajpapír, de zárásra ebből mindet ledolgozta, sőt már pluszban tudott zárni. A hazai tőzsdének ennek ellenére nem ment ma jól, ezzel pedig leszakadt nyugat-európai társasitól, ahol zárás felé közeledve igen szép pluszok rajzolódnak ki, és Amerikában is szépen szeretnék búcsúztatni a hetet a vezető indexek.
Vágólapra másolva!

Itthon

A Molról szólt a mai nap is a tőzsdén, a befektetők ugyanis ráültették a hullámvasútra az olajcéget. Előbb 3,5 százalék körüli esésbe taszították, de onnan zárásra komolyat hajrázva egészen 0,2 százalékos pluszig jött vissza az árfolyam. Talán a nyitva lévő nagyobb mennyiségű short megbízások zárása is segíthetett, és valószínűleg már eléggé túladottá is vált az elmúlt napok eseményei következtében a papír.

A Mol pénteki árfolyamalakulása Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A BUX mégis leszakadó volt ma, mert az OTP 1 százalékos mínuszban zárt, a Magyar Telekom pedig nullában fejezte be a napot. A Richter óvatos plusszal zárta a hetet.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A forintot is megrángatták a pénteki kereskedésben, 297,5 fölé küldve az euróval szembeni árfolyamot, majd onnan magához térve 1 forintot erősödöt a hazai deviza.

EUR/HUF árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Európa, USA

Fokozatosan lendültek egyre nagyobb pluszokba a vezető nyugat-európai tőzsdék, ahol az olasz parkett állt az élre 1,5 százalék körüli emelkedésével. Rómában ugyanis elkezdődött az a szenátusi ülés, amelyen Berlusconi esetleges felső házból való kiutasításáról dönthenek. A szerdai bizalmi szavazást követően pedig megnőtt az esélye, hogy talán itt is egyeségre jutnak a felek.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A Lufthansa szépen emelkedett ma, ellenben a Daimlernek nem adott nagy lökést, hogy hivatalosan is rekordmennyiségű autót adott el szeptemberben.

A tengerentúlon is javult a hangulat tegnaphoz képest a New York-i tőzsdék pluszokban időznek, pedig még ma is folytatódik a kormányzati leállás, bár az egyeztetések tovább folynak a felek között.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A Facebook például 2,5 százalékkal drágul, mert már az Instagramot is elkezdheti reklámokkal feltölteni. De az Adobe részvényei sem vesznek tudomást a hackertámadásról és fél százalékos pluszban vannak.

Facebook árfolyam (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Az Investor.hu oldalán egyébként az Instant rovatban követhetik a friss piaci eseményeket.