Nagyobb pofont kapott a Marks & Spencer

Vágólapra másolva!
Nagy zuhanásban van a Marks & Spencer árfolyama a londoni parketten, miután a Credit Suisse elemzője csökkentette bevétel és profit előrejelzését a társaság negyedéves eredményére vonatkozóan. A részvény 3 százalék felett esik, ezzel pedig a legnagyobb mínuszban van az FTSE100 indextagok között.
Vágólapra másolva!

Megcsúszott a Marks & Spencer árfolyama a mai londoni kereskedésben, miután a Credit Suisse elemzője visszavágta a cég árbevételére és profitjára vonatkozó előrejelzését a szeptemberben záruló negyedévre vonatkozóan.

Simon Irwin szerint a legalább egy éve nyitva lévő üzletek forgalma (same-store-sales) 1,5 százalékkal szűkülhetett a korábbi 0,5 százalékos bővülés prognózis helyett. Irwin szerint a bruttó profitráta is körülbelül 40 bázisponttal lehet alacsonyabb a nagyobb nyári árleszállítások miatt.

A cég, a nem olyan régen az üzletekbe került őszi-téli kollekciótól sokat vár, bár a Credit Suisse szerint még az sem elegendő ahhoz, hogy érdemben gyorsítsa a növekedést, vagy emelje a profitrátát. A Marks & Spencer egyébként november ötödikén teszi közzé első féléves beszámolóját, amiben a negyedéves számokat is közzéteszi.

Marks & Spencer (London) Forrás: Bloomberg, Investor.hu