Óvatosan a Mol-lal

2013.10.08. 13:38

Egyr több negatív elemzői vélemény jelenik meg a Mol-lal kapcsolatban. A Barclays továbbra is alulsúlyozás ajánlást fogalmaz meg, a Concorde pedig 18 000 forintról 16 900 forintra csökkentette célárát, igaz egyenlő súlyozás ajánlásának fenntartása mellett. 

Az INA körüli bonyodalmak sok elemzőre ráijesztettek, így az ajánlások és célárak terén a napokban inkább rontásokat lehetett megfigyelni. A Concorde is így tett, érvelésük szerint ugyanis megnőttek a cégspecifikus kockázatok, ami miatt a Mol év végéig alulteljesítheti a szektortársait. A Portfolio.hu összefoglalója szerint az elemző nem tartaná ésszerűnek az INA feletti irányítás feladását, hiszen a cég sok pénzt adott a horvát cég részvényeiért, bízva a növekedési lehetőségek kihasználásában.  

A nagy esés már megvolt a Mol piacán, az árfolyam ezt követően próbál magához térni. Nehéz eldönteni, hogy az árba vajon mekkora mértékben épült be az INA elvesztésének lehetősége, ezért nem is könnyű határozott véleményt alkotni a Mol-ról. Az INA-ügy mindenesetre annyi kockázati faktort keltett életre (gondoljunk csak az állami szerepvállalásra az ügyben), ami miatt most nem tudnék nyugodt szívvel belevenni a papírba.

A Mol árfolyama (Ft)Forrás: Bloomberg, Investor.hu