Kínai kezekbe kerülhet a Peugeot

Vágólapra másolva!
Akár 30 százalékos részesedést is szerezhet a Peugoet-ban az európai autógyártó kínai partnercége, a Dongfeng. Bennfentes hírek szerint ugyanis a két cég megkezdte a tárgyalásokat a lehetséges tranzakcióról.
Vágólapra másolva!

Tárgyalásokat folytat a Peugeot és a kínai Dongfeng arról, hogy az európai autógyártóban esetleg részesedést szerezzen az ázsiai vállalat - írja a Financial Times. A hírek szerint a Peugeot-ban 30 százalékos tulajdoni hányadot vásárolhat a kínai partnercége, nagyjából 1,6 milliárd dollárért.

Az értesüléseket a kínai cég nem kívánta kommentálni, azonban szeptemberben már elismerte, hogy tárgyal különböző bankokkal egy bizonyos mértékű Peugeot részvénypakk lehetséges megvásárlásának céljából. A folyamat viszont még közel sem jár a döntési fázisban.

A Peugeot pedig csak annyit közölt, hogy a külföldi partnerekkel zajló egyeztetések közül még egyik sem ért komolyabb fázisba. A francia autógyártó már korábban elismerte, hogy különböző kereskedelmi és ipari fejlesztéseket tervez megvalósítani külföldi partnerekkel, mely maga után vonhat különböző piaci ügyleteket is.

A Peugeot forrásbevonás céljából adhatja el részvényeit a Dongfengnek. Az európai autógyártó több százmillió eurós veszteségeket szenvedett el az utóbbi hónapokban az európai autópiac mélyrepülése miatt.

Peugeot árfolyama Forrás: [Bloomberg]