Melyik fába vágd a fejszédet?

3d nyomtatás ember
Vágólapra másolva!
Vállalkozást indítani szép, kockázatos, izgalmas, bizonytalan, kalandos, meg mindez együtt. Bár az alapötlet, érthető módon, önmagában nem garantálja a sikert, az alábbi területek pillanatnyilag nagyon jó mutatókat kínálnak, befektetésre és próbára érdemesek.
Vágólapra másolva!
Ez is 3D digitális nyomtatás Forrás: Omote

Turizmus

Lapunk is egyre-másra kínálja azokat a cikkeket, amelyek az idegenforgalom, a szálláshelyipar, a fürdők, a belföldi utazások forgalmának fellendülésével foglalkoznak. A turisztikai ágazatot is megviselte a válság, ezzel együtt a magyar helyzetről elmondhatjuk, túllendült a holtponton. Igaz, kevesebbet tudunk nyaralni, de arra többet költünk: idén nyáron például az átlagos szobafoglalás 3 éjszakára szólt, és nem sajnáltunk rá 50 000 forintot. Minden mutató növekedést jelez például a tavalyi adatokhoz képest. Érdekesség, hogy idén az első kilenc hónapban már több magyar vendéget regisztráltak Horvátországban, mint tavaly egész évben. A hazai szálláshelyek többsége vadul kihasználja a közösségi média lehetőségeit, az a tény pedig, hogy egyre elterjedtebb a netes visszacsatolás szokása, arra utal, hogy párbeszéd zajlik a panziótulajdonosok és az ügyfelek között. Nemrég a Guardian Budapestet nevezte meg mint a hosszú, kiruccanós hétvégék legédesebb célpontját, és ebben szerepet játszik az is, hogy pazar a felhozatal az egy-két éjszakára is kibérelhető lakások piacán.

Kézműves sörök

Egyre nagyobb divat. Bár a bor presztizsét Magyarországon semmi sem veszélyezteti, a főzdék örvendetesen sokan vannak, egymást érik a kézműves sörfesztiválok. Nagy piacot jelentenek azon minőségi ivók, akik ugyanúgy keresik a helyüket a party szcénában, ahogy keresik a minőségi koktélokat és a minőségi kifőzdéket.

3D-s nyomtatás

A digitális nyomtatás új fejezete hatalmas növekedést mutat. A térhatású print főként az olyan kis volumenű, de nagy technológiai precizitást igénylő szektorokban hódít, mint a repülőmérnök-iparág és az orvostudomány, a rehabilitációs termékek, a szintetikus végtagoktól az űrhajóalkatrészekig. De messze nem korlátozódik ezekre a lehetőségekre. A piac hatalmas mértékben növekszik, az előrejelzések szerint a három dimenziós játékok és az ékszerek a következő kiemelt részterület.

Applikáció-gyártás

Jelenleg az appok tarolnak. Az alkalmazások menők, hasznosak, élvezetesek, okosak, és ha a nélkülözhetetlen jelzőt nehezen kapja is meg bármelyik, ázsiójuk a csillagok felé rugóz. Mintegy 700 és 800 ezer között lehet a Googleplay és az Appstore virtuális polcain megtalálható, ingyenes és fizetős tétel, ez jellegzetesen az a statisztika, amely leírása pillanatában elavul. A felhasználók már órákat töltenek a kedvenc alkalmazásaikkal, ráadásul már az sem igaz, hogy az eszköz korlátozza a felhasználást: az eredeti elgondolástól eltérően fejlesztenek táblagépekre és egyes televízió típusokra is. Megállapíthatjuk, hogy az az iparág, amelyet az Apple talált ki öt-hat évvel ezelőtt, legalábbis kamaszkorba lépett. A maga útját járja.

Online oktatás

Az egyetemi élet sosem olcsó a szülőknek, sem azoknak a hallgatóknak, akik maguk is részt vállalnak a tanulmányi költségeik kifizetésében. A tanulás felnőttkorban dicső, de sokszor kimerítő, megterhelő, valódi bűvészkedés megszervezni. A webináriumok és webes workshopok azonban nem panaszkodhatnak érdeklődés terén. Az online kurzusok főként azért élvezik a pici, fürge versenytárs minden előnyét a pályán, mert moduljaikban az elmélet és a gyakorlat organikusan összefonódik, a tudásgyűjtés nagyon aktív, nagyon gyakorlatias. Az igazi garanciát, a piaci hozzáférést a nagy nevek tudják biztosítani.

Kuponoldalak

Az e-kereskedelem egyre nagyobb szerephez jut a mindennapi életünkben. Mivel oly módon emeli meg az életszínvonalunkat, hogy közben nem bonyolítja, hanem egyszerűsíti a beszerzést, ez a tendencia egyelőre aligha fordul meg. Az online shopping nem néz korra és anyagi helyzetre, a szofisztikált, high-end termékek épp úgy slágernek számítanak, mint a kihagyhatatlanul zsebbarát ajánlatok. Aki rákattan, megszállottan tudja hajtani a közösségi vásárlást, a kuponoldalakat. A termékolló is nyílik, a niche-termékek épp oly könnyen, gyorsan és nagy választékban elérhetők, mint az alapcikkek. Az online olcsóbb műfaj épp úgy színpompás birodalom a sokat próbált, a fizetéssel évtizedek óta szenvedélyesen bűvészkedő korosztálynak, mint a giccs iránt kissé fogékony, születésüknél fogva tech-felhasználó tiniknek. Nagyon nagy jót tehet a vállalkozásának az a cégvezető, aki elkezd együttműködni a kuponoldalakkal, és felkíánlja szolgáltatását nagyon kedvezményes áron a bombabiztos, valószínűleg visszatérővé váló fogyasztóknak.