Nem sikerült szépre a pénteki nap a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Mol és a Richter nehezedett rá a budapesti tőzsde pénteki teljesítményére, így a BUX végül mínusszal búcsúztatta a hetet. Az OTP viszont közel 1 százalékos emelkedéssel zárt, és végre a Magyar Telekom is pluszban fejezte be a napot. Nyugat-Európában és Amerikában visszafogottabb optimizmus látható, bár például a spanyol index a negatív tartományban időzik.
Vágólapra másolva!

Mínuszba csúszott a magyar tőzsde a pénteki zárásra a Mol és a Richter csökkenéséne miatt. Az olajpapír 1,5, míg a gyógyszerrészvény fél százalékkal gyengült. Nem tudta átsegíteni az OTP jobb teljesítménye sem a BUX-ot a zöld tartományba, míg a Magyar Telekom kisebb pluszban tudott zárni.

A forint kora délután nagyot gyengült egészen 295,4 közelébe érve az euróval szemben, bár fél öt után már 295 közelébe ereszkedett vissza.

Általánosságban Nyugat-Európában jó volt a hangulat, bár azért akadnak lemaradók a kontinensen. Ilyen például a spanyol és a francia index.

Amerikában is csak kisebb pluszok láthatóak a tegnapi hatalmas hegymenet után, így még kérdéses, hogyan búcsúztatják a hetet a vezető részvényindexek. Nem segíti a hangulatot, hogy a Michigani Egyetem fogyasztói hangulatot mérő indexe gyengébben alakult, mint a várt.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

EUR/HUF árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu