Melyik a legjobb céges vírusirtó?

kiberbűnözés, vírusirtó, internet, internetes bűnözés
Vágólapra másolva!
Vírusirtót mindenki használ, de a legtöbben megszokásból, vagy a cég informatikusának javaslatára választanak a felhozatalból. Most összehasonlították az elérhető legjobb programokat.
Vágólapra másolva!

A tesztet, amelyben a nyolc legnépszerűbb, vállalati felhasználásra is elérhető antivírus programot hasonlították össze az informatikai biztonságra szakosodott BlackCell végezte. A különböző szempontok alapján a cég szakemberei szerint más és más szoftverek jelenthetik az optimális megoldást a vállalkozások számára.

Különböző szempontok

Ha a komplex védelem a legfontosabb szempont, úgy a Sophos, a Kaspersky és a McAfee szoftverei jöttek ki legjobban az összehasonlításból. Ha a termékek (egy munkaállomásra jutó) ára a leginkább meghatározó, akkor az F-Secure vagy a Bitdefender termékeit érdemes választani. Ha pedig a beállítások egyszerűsége és a sokoldalúság a legnagyobb prioritás, akkor a Sophos vagy a McAfee a jó választás.

Végül, utolsó szempontként, ha a program teljesítménye az, amire optimalizálni szeretnének (vagyis, hogy a vírusirtó minél kevesebb erőforrást foglaljon el a cég informatikai rendszeréből), akkor a Webroot terméke mellett érdemes szavazni.