Vágólapra másolva!
Nagy lendülettel tört ki az Unicredit a több mint egy éve épített emelkedő alakzatából. Az első lényegesebb szint megfogta az emelkedést, de a hosszabb távú kilátások így is kecsegtetőnek tűnnek. Egy kisebb korrekció akár kedvező beszállási lehetőséget is kínálhat.
Vágólapra másolva!

Októberben közelebbről is megismerkedhetnek ügyfeleink a frankfurti parkettel, ugyanis legújabb akciónk keretében rendkívül kedvező díjak mellett lehet kereskedni német részvényekkel!

Az akció részleteiről ezen a linken olvashat.

Látványosan megindult az Unicredit árfolyama, miután a bank áttörte a 4,7 eurónál található masszív ellenállását. A részvény január és augusztus után harmadik próbálkozásra lépte át a fontos szintet, és szinte egy lendülettel rohant el első kisebb ellenállásáig, kitörve az egy éve épített emelkedő háromszögből. A bank akár 7 euróig is eljuthat, ha legyőzi az 5,5 eurónál található, nem túl hangsúlyosnak tűnő ellenállását.

Az emelkedést támogatja, hogy az 50 napos mozgóátlag alá már nem szúrt le az árfolyam a szeptember végi visszaesésben sem. Az emelkedő mozgóátlag a továbbiakban is támaszt jelenthet, és erősíti a rövid távú emelkedő trendvonalat is. Semmi garancia sincs rá persze ezzel együtt sem, hogy nyílegyenes lesz továbbra is az emelkedés.

Unicredit napi grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Az 5,5 eurós ellenállás ezzel együtt is átmenetileg megfékezte a nagy rohanást. Nem zárható ki, hogy a részvény visszateszteli a hónap elején áttört fontos szintet is, vagy legalábbis picit korrigálja a meredek felhúzást. Ez 5 euró közelében akár kedvező hozam-kockázat arányú beszállási lehetőséget is kínálhat majd, ha stop-loss megbízásunkat a szeptember végi mélypont alá,4,5 euró alá tesszük, és célszintként pedig az említett 7 eurót jelöljük ki.

Az Unicredit részvényét a Xetrán is megvásárolhatjuk, nem kizárólag a milánói parketten érhető el. A Xetrán ebben a hónapban 3 euró minden megbízás minimumdíja, így kedvező feltételek mellett nyithatunk pozíciót, ha a részvényt egyébként arra érdemesnek tartjuk. A részvény Unicredit_DE néven található meg a rendszereinkben.

Unicredit heti grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu