Benyomta a nitrót a Tesla

Vágólapra másolva!
Ismét kedvező elemzői vélemény érkezett a Tesla Motorsra, a Wedbush elemzője ugyanis 33 százalékkal magasabb árfolyamot sem tartana irreálisnak. Kapásból 4,5 százalékos pluszban jár az árfolyam a kedvező hírre.
Vágólapra másolva!

Jól megmozgatták az elemzők ma a Tesla árfolyamát, a Deutsche bank és a Wedbush ugyanis közzétette legfrissebb célárát az autógyártó részvényére vonatkozóan. Közűlük Craig Irwin, a Wedbush elemzője okozott igazán nagy meglepetést, hiszen véleménye szerint 240 dollárt is érnek a részvények, és a korábbi semleges ajánlását is felülteljesítőre módosította.

A 240 dollár igen csak sok, a tegnapi záróárhoz képest 33,5 százalékkal magasabb, ráadásul a Bloomberg elemzői konszenzusában is átvette Irwin a legoptimistábbnak járó "első helyet". Hiába ment tehát idén 460 százalékot a Tesla, Irwin szerint még közel sincs vége a szárnyalásnak.

Nem is csoda, hogy erre a hírre egyből 4,5 százalékot húztak a Tesla árfolyamán, így ismét közel a történelmi csúcs. Hogy a 240 dollárt mikor éri el az árfolyam, azt viszont igen nehéz megjósolni, látva az idei teljesítményt akár az is lehet, hogy már október végére eléri ezt a szintet a részvény, de az is lehet, hogy soha. Ebben egyébként sokan bíznak, akik pusztán lufinak tartját a Tesla nagy részvénypiaci szárnyalását. Idővel meglátjuk kinek lesz igaza.

A Tesla árfolyama (Nasdaq) Forrás: Bloomberg