Értékesebb a felújított lakás

Vágólapra másolva!
A vevő a teljeskörűen felújított lakásért hajlandók többet is fizetni. Feltéve, hogy az ingatlan jó helyen van. Az energiamegtakarító beruházások viszont kivétel nélkül megtérülnek.
Vágólapra másolva!

Ma már a vevők többsége felújított lakást keres, és azért hajlandó többet is fizetni. A felújított lakások akár 20 százalékkal is drágábbak lehetnek a lelakott, fel nem újított ingatlanoknál. Ez elmozdulás a korábbi időszakhoz képest: 2007-ben még csak 10 volt a különbség - írta saját adataira hivatkozva az Otthon Centrum ingatlan franchise.

Az árelőny azonban csak a nagyon hasonló elhelyezkedésű, tájolású és méretű lakásokra igaz. A kevésbé keresett területen a felújítás költségeit nem lehet az árban érvényesíteni. További tapasztalat, hogy a komplexen felújított lakások kelendőbbek. Ezeket könnyebben lehet magasabb áron eladni, mint azokat az ingatlanokat, amiken csak részleges felújítást végeztek.

A cég szerint a komfortfokozatot növelő, illetve az energiamegtakarító beruházások kivétel nélkül megtérülnek. Az egyedi igények szerint kialakított lakásért már nem biztos, hogy hajlandó többet fizetni a vásárló.