Vágólapra másolva!
Tart a jó hangulat az európai tőzsdéken, amit az amerikai politikai álláspontok közeledése váltott ki az adósságplafon ügyében. A mai német makroadat is jól sikerült, így a főbb részvényindexek emelkedni tudnak, a DAX történelmi csúcsúnál jár. Itthon a BUX kissé növelni tudta előnyét, és emelkedését a Richter kivételével az összes főbb papír támogatja. 
Vágólapra másolva!

Korrigál az OTP

Tovább növelte reggeli megszerzett előnyét a BUX, és dél körül már 0,6 százalékos pluszt mutat. A régióban szintén emelkedni tudnak a részvényindexek, melyek közül a magyar a középmezőnyben foglal helyet.

Forrás: [Bloomberg]

A magyar főbb papírok a Richter kivételével erősödni tudnak, a Magyar Telekom igyekszik eltávolodni tegnap ütött történelmi mélypontjától, és 1,4 százalékot drágult. A Mol 0,7 százalékos, az OTP 1,4 százalékos pluszban mozog, a Richter viszont 0,6 százalékot esett.

Forrás: [Bloomberg]

A forint is "megemberelte magát" és erősödni kezdett, az euróval szembeni árfolyama a 295,5-ös szintig ereszkedett le. A dollár/forint jegyzése 218,7-nél, a svájci franké 239-nél jár.

EURHUF árfolyama Forrás: [Bloomberg]

Tovább csökkent az aukciós hozam

Jól sikerült az ÁKK mai diszkont-kincstárjegy aukciója, ahol a 40 milliárd forintnyi meghirdetett 3 hónapos dkj-ra több mint 131 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett. Az ÁKK a tervezett mennyiségnek megfelelő forrást vont be, az aukciós átlaghozam 3,35 százalékon alakult, ami megegyezik a tegnapi másodpiaci referenciahozammal, és 6 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál. Ezzel tovább csökkent a hozam, mely új történelmi mélypontot ért el.

Forrás: [ÁKK.hu]

Újabb jó hír Németországból

Továbbra is jó a hangulat az európai tőzsdéken, melyet az amerikai adósságplafon kérdésével kapcsolatos politikai álláspontok közeledése váltott ki. Ezen túl Németországból is remek makroadat látott napvilágot, a Zew gazdasági hangulatindex a vártnál nagyobb mértékben nőtt.

Így a főbb részvényindexek pluszban mozognak, a német DAX új történelmi csúcsánál található.

Forrás: [Bloomberg]

Fontosabb események:

Felpörög a gyorsjelentési szezon

Az európai piacok jó teljesítményének köszönhetően Amerikában is emelkedés kezdődhet, a határidős indexek alapján 0,2-0,3 százalékos pluszban kezdődhet majd a kereskedés.

A befektetőknek érdemes lesz figyelni a mai tengerentúli makroadatra is, a New York-i feldolgozóipari menedzserindex októberi értékét fogják közzétenni. Ezen túl a gyorsjelentési szezon is fel fog pörögni, többek között a Citigroup, a Coca-Cola, az Intel is közzéteszi harmadik negyedéves eredményét.