Kétszer meszelték el a biciklifutáros trafikost

Vágólapra másolva!
Biciklisfutára, a saját fia buktatta le azt a magyarbánhegyesi nőt, aki feketén árult ukrán cigarettát. A NAV kétszer is megbüntette súlyos milliókra, mert elsőre nem az összes dohányt vallotta be.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elkapott egy magyarbánhegyesi nőt, aki biciklis futárral értékesített ukrán cigarettát. A revizorok egy biciklis férfit igazoltattak a településen, és 14 doboz Fest márkájú, adójegy nélküli cigarettát találtak nála.

Ezután a NAV kiszállt a lakására is, ahol további 1001 doboz, szintén adójegy nélküli ukrán cigarettát találtak. Kiderült, hogy az áru a férfi édesanyjáé. A nő bevallotta, hogy több alkalommal a magyarbánhegyesi és a medgyesházi piacon vásárolta a dohányt, amelyet a házánál, illetve a lakóhelye környékén értékesített, többször biciklis futárt is, például a fiát megbízva.

A nőnek nem volt kiskereskedelmi engedélye a cigaretta árusításához, így amellett, hogy lefoglalták az áruját, még több mint 1 millió forint jövedéki bírságot és 5 millió forint közigazgatási bírságot is kiszabtak rá. A vesszőfutása azonban ezzel nem ért véget.

A pénzügyőrök kedden ismét kiszálltak a lakására, és kiderült, hogy további 671 doboz adójegy nélküli cigarettát és három kilogramm fogyasztási dohányt is tartott. A NAV ezt is lefoglalta, és a nő az újabb jövedéki bírságon túl további 10 millió forintos közigazgatási bírság kiszabására is számíthat.