Egy thai élelmiszercég nézte ki Magyarországot

2013.10.17. 10:19

Thaiföldi élelmiszeripari vállalat vásárol üzemet Magyarországon. Ez azért jó neki, mert könnyebb lesz  uniós országokba szállítania fő termékét, a félkész tésztát.

A Thai President Foods 300 millió thai baht (2,1 milliárd forint) befektetéssel élelmiszeripari üzemet vásárol Magyarországon, hogy megvesse a lábát az európai piacon - írja a thaiföldi The Nation hírportál.

A magyarországi üzemből félkész tésztaételeket kíván exportálni a thaiföldi vállalat az európai piacra, beleértve Nagy Britanniát, Németországot, Franciaországot és Hollandiát, valamint a Cseh Köztársaságot, illetve más, kelet-európai országokat. "Thaiföldről már exportáltuk termékeinket ezekbe az országokba, de számos problémával kellett szembe néznünk, így a magas szállítási költségekkel, a vámokkal és a devizaárfolyam ingadozásokkal" - nyilatkozta a lapnak Suchai Ratanajiajaroen, a Thai President Foods elnöke.

A vállalat áruházláncok, közöttük a brit Tesco közvetítésével értékesíti termékeit az európai piacon. A "Mama" márkanév alatt forgalmazott termékek értékesítése gyors ütemben növekszik, Németországban és Nagy-Britanniában például évi 10-20 százalékkal.

A thaiföldi cég az idén májusban hozta létre a Thai President Foods (Hungary) Kft. leányvállalatát Magyarországon, 2,35 milliárd forint alaptőkével. A leányvállalat jelenleg egy magyarországi élelmiszer üzemmel rendelkező ázsiai társasággal folytat tárgyalásokat az üzem megvásárlásáról. A Thai President Foods az év végére kívánja tető alá hozni az akvizíciót.