Élmezőnyben a budapesti tőzsde

Vágólapra másolva!
A Mol és a Richter bár visszafogottabban, de még mindig drágul, így pedig a budapesti tőzsde is pluszban áll, ezzel pedig veri a nyugat-európai tőzsdék mezőnyét. A határidős indexek alapján Amerikában is mínuszok várhatók nyitásra.
Vágólapra másolva!

Mérsékelte a pluszokat a budapesti tőzsde a kereskedés feléhez közeledve. A Mol (+0,3%) és a Richter (+0,2%) már csak kisebb emelkedésben van, míg az OTP (-0,1%) már átváltott a negatív tartományba. A Magyar Telekom részvények pedig tegnapi záróárukon időznek. De még a kisebb plusz is elég arra, hogy felülmúljuk a nyugat-európai tőzsdék teljesítményét. A régióban még a cseh és az osztrák parkett is erősödni tud.

A forint a reggeli nagyobb kilengése után újra visszajött a 295-ös szint alá az euróval szemben, míg a dollár/forint árfolyam február óta nem látott szintekre esett vissza, jelenleg 216,4 környékén ingadozik a jegyzés.

Nyugat-Európában 5 egymást követő nyerő széria után jelentősebb csökkenéseket lehet látni, a vezető tőzsdeindex közül a német DAX és a francia CAC40 is 0,7 százalékkal megy lefelé, míg a londoni FTSE100 0,3 százalékos mínuszban van.

A határidős indexek alapján az USA-ban is mínusszal kezdődhet majd a kereskedés, vagyis úgy tűnik a piac már korábban beárazta, hogy az amerikai döntéshozók megállapodnak majd adósságproblémákról.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu