Orbán az EU legolcsóbb áramát ígérte a magyaroknak

Vágólapra másolva!
A jelenlegi 40-ről 60-70 százalékra emelné Orbán Viktor az atomenergia részarányát a hazai energiatermelésben, amely eredményeként 4-5 év múlva Magyarországon lehet a legolcsóbb az áram az EU-ban.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök szerint négy-öt év múlva Magyarországon lehet a legalacsonyabb a villamos energia ára az Európai Unióban, aminek feltétele az atomenergia-kapacitás bővítése.

Magyarországon jelenleg a háztartások energiaárai csökkennek, de a kormány szeretné, ha később az üzleti szférában is visszaesnének a költségek - mondta a hivatalos indiai látogatáson tartózkodó kormányfő a Mumbaiban rendezett magyar-indiai üzleti fórumon.

A kabinet azért is áll ki a nukleárisenergia-felhasználás mellett, mert arra szükség van az energiaár-csökkentéshez - közölte Orbán Viktor. Emlékeztetett, hogy jelenleg a magyar villamosenergia-ellátás 40 százaléka származik atomenergiából, a kormány azonban közel van az erőműbővítésről szóló megállapodáshoz, így ez az arány a következő évtizedben 60-70 százalékra emelkedhet.

Magyarországnak nincsenek természeti erőforrásai, így ez az egyetlen lehetőség a relatíve olcsó energia előállítására például ipari felhasználásra - mutatott rá.