Egy szingapúri alap bevásárolt az Egisből

Vágólapra másolva!
Öt százalék feletti részesedést szerzett a felvásárlás előtt álló Egis Nyrt.-ben egy szingapúri alap, melynek vagyonát Csányi Sándor ottani cége kezeli.
Vágólapra másolva!

Öt százalék feletti részesedést vett az Egis Nyrt.-ben a Sertorius Global Opportunities Fund nevű szingapúri alap. A gyógyszergyártó pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közölte, hogy az alap befolyása a társaságban elérte és meghaladja az 5 százalékos mértéket.

A változás után birtokolt 404 223 darab Egis-részvénnyel az alap szavazati aránya 5,192 százalékra módosult. A BÉT adatai szerint az Egisnek eddig nem volt a főtulajdonos Servier-n kívül más 5 százaléknál nagyobb részvényese.

A közlemény szerint a Sertorius az ugyancsak szingapúri CSAM Asset Management Pte. Ltd. kezelésében áll. A CSAM Pte. Csányi Sándor OTP-elnök egyik szingapúri cége, vagyonkezeléssel foglalkozik. Vezérigazgatója Marosi Gábor, akiről a Figyelő nyáron azt írta, hogy egy évtizede Csányi bizalmi embere.

A francia Servier-csoport szeptember 24-én tett vételi ajánlatot az Egis valamennyi részvényére, 28 000 forintos részvényenkénti vételáron, ami 218 milliárd forintra értékeli az Egis teljes piaci kapitalizációját. Az Egis-papírok azóta néhány száz forinttal az ajánlati ár alatt forognak a tőzsdén.

A francia tulajdonos célja, hogy az Egis valamennyi részvényét megszerezze, és kivezesse a társaságot a tőzsdéről. A vételi ajánlattal november 5-ig élhetnek a befektetők.