Mindent letarolt az online videószolgáltató

Vágólapra másolva!
Remekül sikerült a világ legnagyobb online videószolgáltatójának, a Netflixnek a harmadik negyedéve, ami újból alátámasztotta, hogy a cég a legjobb úton jár. A profit és az előfizetők száma rohamosan növekszik a folyamatos terjeszkedéseknek köszönhetően, aminek a befektetők is örülnek. A Netflix részvények ebben az évben már megháromszorozták az értéküket, és a remek eredményekre tegnap soha nem látott magasságokba ugrott az árfolyamuk.
Vágólapra másolva!

Rohamléptékben nő a profit és a felhasználók száma

Ahogy beszámoltunk róla, kiváló eredményekről számolt be gyorsjelentésében a Netflix, amivel az elemzői várakozásokat is túlszárnyalta. A cég egy év alatt megnégyszerezte egy részvényre jutó nyereségét (EPS), és az árbevételét is tovább növelte, mely 22 százalékos éves bővülés után már 1,11 milliárd dollárt tett ki. Az EPS 52 centre ugrott, holott a szakértők csak 47 centre számítottak, míg a nettó profit már 31,8 millió dollárt tett ki.

Forrás: [Netflix, Investor.hu]

A negyedévről negyedévre tovább javuló eredmények azt mutatják, hogy a cég jó úton halad, és sikeres az üzleti modellje. A vállalat előfizetőinek száma rohamosan növekszik nagy részben az olyan sikersorozatoknak köszönhetően, mint a Breaking Bad vagy a Walking Dead. Csak egy negyedév alatt 1,3 millió fővel bővült a cég ügyfélköre az Egyesült Államokban a harmadik negyedévben, mely így már több mint 31 millió főt tesz ki. Nemzetközi szinten is szépen terjeszkedik a Netflix, 2010 végén még csupán pár száz ezer főnyi előfizetővel rendelkezett Amerikán kívül, ma azonban már 9,2 milliónyian használják a cég szolgáltatásait az Egyesült Államokon kívül.

Ennek eredményeként már több mint 40 milliónyi előfizetővel rendelkezik a vállalat világszerte. Reed Hastings vezérigazgató elmondta, hogy nem szeretnének itt megállni, és a cél a nagy rivális HBO 114 millió fős előfizetői számának az elérése.

Forrás: [Netflix, Investor.hu]

Rohamléptékben terjeszkednek

Az HBO lekőrözésére pedig minden esélye meglehet a Netflixnek, főleg ha ilyen ütemben bővül az előfizetőinek köre. A cég nagy erőfeszítéseket tesz a terjeszkedésére, tehát, hogy minél szélesebb körhöz eljuttassa online videószolgáltatását. A vállalatról épp a múlt héten reppentek fel olyan pletykák, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytat számos amerikai kábeltv-szolgáltatóval egy szorosabb együttműködésről. A felek arról egyeztetnek, hogy a Netflix és a kábeltv-k szolgáltatásait egy set-top boxon keresztül vehessék igénybe az előfizetők, így egy előfizetéssel nézhessék a Netflix online filmjeit és a kábelcsatornák adásait is.

Az együttműködésben a kábelszolgáltatók is remek lehetőségeket látnak, mivel profitálhatnának a Netflix előfizetők egyre szélesebb táborából. A kábeltelevíziók abban reménykednek, hogy az online videószolgáltató ügyfeleinek nagy hányadának remek hívószó lesz az online- és kábeltelevíziózás összehozása. Emiatt az olyan nagy kábelszolgáltatók, mint a Comcast, vagy a Time Warner Cable is tárgyalásban áll a Netflix-szel az ügyhöz közel álló források szerint.

Európában pedig egyre több kábelszolgáltatóval szerződik le a Netflix, ennek köszönhető az európai előfizetők számának rohamosa növekedése. Így már világszerte összesen 41 országban érhető el a cég szolgáltatása, legutóbb Hollandiába tört be a társaság. A minél rohamosabb terjeszkedés megvalósítása érdekében pedig az amerikai vállalat megállapodott a Nokiával, hogy az online szolgáltatásait ingyen lehetővé teszi a mobilgyártó legújabb okostelefonján Nagy-Britanniában.

Ezen túl rendkívül sikeresnek bizonyulnak a Netflix saját sorozatai, melyek szintén segítik a terjeszkedést. A House of Cards sorozat történelmi tettet végrehajtva elnyerte a legjobb rendezését járó Emmy-díjat. Korábban még egyetlen olyan sorozat sem tudott Emmy-díjat nyerni, amit online videószolgáltató indított. A nagy sikereket látva a vezérigazgató kijelentette, a következő évben meg kívánják duplázni a sajátgyártású sorozataikra fordítandó összegeket.

Hastings szerint az elmúlt tíz év rendkívül szemkápráztatóan sikerült, de most azon fognak dolgozni, hogy a következő tíz év is hasonlóan alakuljon. Szerinte a következő években 60-90 millióra növekedhet az amerikai előfizetők száma, és a nemzetközi piacok is egyre nagyobb szerepet fognak játszani a cég eredményeiben.

Tudja meg, hogyan tőzsdéznek a profik!

Hallgassa meg egy hivatásos befektető tippjeit, lesse el kedvenc fogásait az Investor.hu befektetői klubján!


Időpont: 2013.november 14., 17:30
Helyszín: K&H Székház,
(1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 10.)


A rendezvény INGYENES, az alábbi gombra kattintva jelentkezhet rá.

Történelmi csúcson az árfolyam

A remek eredményeket a befektetők is jutalmazták, melynek köszönhetően a részvények árfolyama tovább menetelt, és történelmi csúcsra ugrott. A papír előtt így újabb magasságok nyíltak meg, és ha a tegnap piaczárás után összeszedett 12 százalékos plusznak megfelelően nyit a részvény, újabb történelmi csúcsot üthet az árfolyam. A részvény ráadásul elképesztő száguldáson megy keresztül eddig ebben az évben, mivel idén több mint megháromszorozták értéküket, amivel az S&P 500 index egyik legjobban teljesítő tagjának számítanak.

A Netflix árfolyama (Nasdaq) Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]