Véget ér a Tesla tündöklése?

Vágólapra másolva!
A Weeden & Co. elemzője szerdán egy meglehetősen kirívó ötlettel állt elő. Szerinte itt az idő a Tesla Motors részvényeinek az esésére játszani, ugyanis kifulladhat a menetelés.
Vágólapra másolva!

A Tesla Motors tündöklése véget érhet, vagy legalábbis némi korrekció következhet be az árfolyamban a Weeden & Co. elemzője szerint, aki úgy véli, itt az idő a részvények esésére pozícionálni magunkat.

A Tesla Motors papírja nagyon sok olyan befektetőt terített le, akik abban bíztak, hogy a részvény túlértékelt és esni fog. Az idei évben a Tesla megnégyszerezte árfolyamát, így akik a csökkenésben bíztak, bizonyára komoly veszteségeket hoztak össze.

A Weeden & Co. szerint itt az idő az eséshez, mivel:

  • Megtört az emelkedő trend
Tesla Motors napi grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu
  • Kialakult a grafikonon egy fej váll alakzat, ami trendfordító formációként szokott funkcionálni. Az ebből számolható konzervatív célár 141 dollárnál húzódik, az agresszívabb pedig 128,5 dollárnál, melyeket a Fibonacci szintek kijelölnek.
Tesla Motors napi grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu
  • Az esést erősíti, hogy az emelkedő napokon kisebb forgalomra képes a papír, míg eső napokon nagyobb a forgalom.
  • Továbbá az RSI mozgása is lefelé mutat a heti grafikon alapján, és a 70-es, túlvettséget jelző szint alá is beesett az RSI, ezt pedig eladási jelként szokták értelmezni.
Tesla Motors heti grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu