Vágólapra másolva!
Kellemes emelkedéssel tért vissza egy napos pihenője után a budapesti tőzsde, köszönhetően a nagypapírok jó teljesítményének. Legnagyobb mértékben a Magyar Telekom papírjai drágultak. Nyugat-Európában és az USA-ban is szép pluszokat lehet látni a csütörtöki kereskedésben.
Vágólapra másolva!

Kitartott a BUX a kereskedés végére is, így egy napos szünete után pluszos zárással sikerült visszatérnie a magyar tőzsdeindexnek. A hazai nagypapírok közül végül mindegyik drágulni tudott. Az OTP 4500 forintos szintje fölött fejezte be a napot (+0,8%), de a Mol (+0,5%) és a Magyar Telekom is (+1,7%) jól szerepelt. A Richter pedig 0,1százalékot adott hozzá keddi záróértékéhez.

Szépen állnak zárás felé közeledve a vezető nyugat-európai tőzsdék, a kezdetben csökkenő olasz és spanyol börze is szépen összekapta magát késő délutánra. Vállalati gyorsjelentések is voltak:

Az USA-ban 0,2-0,5 százalék közötti pluszok láthatóak a vezető parketteken. A heti friss munkanélküli segélykérelmek jobban nőttek a vártnál, míg a feldolgozóipari beszerzési menedzserindex is rosszabb lett a vártnál. Ezek viszont erősíthetik, hogy folytatódik a pénznyomda, amit a befektetők örömmel fogadnának. Ma is folytatódott a jelentési szezon, többek között a Ford is közzétette eredményszámait.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A Magyar Telekokm árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu