Szakad a vászon, csúcson a filmgyártók

Vágólapra másolva!
Erős emelkedő trendben levő, új csúcsra törő amerikai részvényeket vettünk górcső alá, melyek kedvező hozam-kockázat arányú beszállási lehetőséggel kecsegtetnek. A Walt Disney és a Viacom árfolyama is kitört az ellenállások fölé, így esetükben újabb csúcshódítások következhetnek az előttünk álló hetekben. 
Vágólapra másolva!

Mindenképp az idei év sztárpapírjai között érdemelnek helyet a nagy amerikai filmgyárak részvényei. Nagy szárnyaláson vannak már túl, de ez nem szabad, hogy kedvünket szegje, már csak azért sem, mert bizonyos kereskedési stratégiák szerint érdemes a kimagaslóan teljesítő részvények piacán keresni a beszállási lehetőségeket. Most találtunk két olyan papírt is, melyek új csúcsokkal kacérkodnak, vagyis kedvező hozam-kockázat arány mellett megvásárolhatók.

Az egyik ilyen a Walt Disney, melynek árfolyama év eleje óta lemaradó volt a szektortársakéhoz képest. Ha tehát ódzkodunk a nagy emelkedés láttán, találhatunk a merítésben olyan papírt, melynek van még mit behoznia a többiekhez képest.

Forrás: Investor.hu

Napokkal ezelőtt ráadásul kitört a május óta alakított sávból az árfolyam, és mostanra a szint visszatesztelése is megtörtént. Ha innen felfele tudna elrugaszkodni a papír, az egészen a 74,5 dolláros magasságig lökhetné az árfolyamot, legalábbis a Fibonacci szintek alapján ez tűnik lehetséges megállónak.

Mivel persze új csúcsra menne a részvény, ennél akár nagyobb emelkedésre is futhatja majd. A helyzet azért mondható kellemesnek, mert a kitörési szint alatt, meglehetősen szűkre véve lehet elvágni a veszteségeinket, ha mégis elromlana a kép a papír piacán.

A Walt Disney árfolyama (USD) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Hasonló módon kitörésre érdemes figyelni a Viacom piacán is, napokon belül tisztává válhat a kép, hogy sikerül-e a 85 dolláros magasságokat magunk mögött hagyni. A papír szintén erős emelkedő trendben van, a kitörés után pedig szűk stop lossal be lehetne szállni a piacra.

A célszint a 94 dolláros magasságokban adódik, vagyis a hozam-kockázat arány még magasabb. Emiatt utóbbi részvény talán még kedvezőbb lehetőségnek tűnik, mint a Walt Disney.

A Viacom árfolyama (USD) Forrás: Bloomberg, Investor.hu