Erősödik a jen, esik a tőzsde

Vágólapra másolva!
Ázsiában már nincs túlságosan jó piaci hangulat, a japán tőzsde 2 százalékkal esik, a jen pedig újból erősödött. Ellenben Ausztráliában kitart az emelkedés a tegnapi amerikai pluszok után. Az S&P 500 tegnap előtt felállított történelmi csúcsa közelében maradt.
Vágólapra másolva!

Ázsiában a vevők kerültek többségbe a hét utolsó kereskedési napján, egyedül Ausztráliában tartott ki a tegnapi jó hangulat.

Tokióban viszont még borúsabb a befektetők hangulata, a Nikkei két százalék felett esik, ugyanis a jen ismét erősödött a dollárral szemben, jelenleg a 97-es szint környékén áll. A kínai parkettek is lefelé veszik az irányt, ellenben a Sydney tőzsdeindex 5 éves csúcsain maradt.

A dél-koreai tőzsdét a két nagy technológiai gyártó húzza mélybe. A Samsung bár harmadik negyedévében nettó profitja új csúcsra emelkedett, úgy tűnik ez kevés volt ahhoz, hogy a befektetőket is elkápráztassa hiszen a részvények 0,6 százalékos mínuszban időznek. Rosszabbul járt azonban az LG, ugyanis a cég nyeresége 34 százalékkal zuhant a szeptemberben végződő negyedévben. Az LG részvények pedig 4 százalékkal esnek a mai kereskedésben.

Tegnap az USA-ban a vezető indexek jól szerepeltek, az S&P 500 ismét 1750 pont felett zárt, tegnapelőtti csúcsa közelében. A Nasdaq részvényindex 0,6 százalékos emelkedésével pedig 2000 őszén látott magasságokban áll.

Az európai határidős indexek csak minimális elmozdulást mutatnak a mai nyitásra. Az öreg kontinensen Németországból érkezik majd fontosabb makroadat az Ifo üzleti bizalmi index képében, míg az USA-ból a tartós fogyasztási cikkek rendelésállománya emelhető ki.

Ma is 20 S&P 500 komponens vállalat jelent, többek között a Proctor&Gamble, a Moody’s és a Goodyear is.

USD/JPY árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu
A Nikkei értéke (pontban) Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Az ausztrál tőzsdeindex (S&P/ASX200) értéke (pontban) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Az S&P 500 értéke (pontban) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A Nasdaq értéke (pontban) Forrás: Bloomberg, Investor.hu