Húsz új Mlinar pékség nyílik Budapesten

Húsz új Mlinar pékség nyílik Budapesten 2014. év végéig
Vágólapra másolva!
Az első üzletet idén tavasszal nyitották, és azonnal nyilvánvalóvá vált, hogy a Mlinar kimagaslik a magyar pékségek közül. Nekem személyesen a kedvencem. Még húsz lesz belőle.
Vágólapra másolva!

Budapesten a hatodik üzletét nyitotta meg a horvát Mlinar pékség, a vállalat 2014 végéig összesen húsz üzletet tervez nyitni a fővárosban - közölte a pékáru-forgalmazó az MTI-vel hétfőn.

Az első magyarországi üzletet az idén tavasszal nyitották, a fagyasztott termékek mellett helyben készített pékáru forgalmazásával is foglalkozó vállalat eddig 170 üzletet nyitott Közép- és Kelet-Európában.

Húsz új Mlinar pékség nyílik Budapesten 2014. év végéig Forrás: Mlinar

A Mlinar H Kft. a közlemény szerint jelenleg 40 embert foglalkoztat, de a létszám az új üzletek bővülésével meghaladja majd a 100 főt.

A vállalatnak lezárt üzleti éve nincs, az MTI érdeklődésére az ez évre tervezett árbevételükről nem közöltek adatokat. "A Mlinar H Kft. alig fél éve lépett a magyar piacra, így szeretnék megvárni az első üzleti év adatait" - írták.

A zágrábi székhelyű Mlinar márka részesedéseit 2009-ben vásárolta fel egy helyi vállalkozó, azóta csak Horvátországban összesen 149 pékséget és kávézót nyitottak, és itt található a vállalat legnagyobb gyára és raktárbázisa is. 2012-óta Szlovéniában is jelen vannak, jelenleg 14 üzlettel.