Megállíthatatlan az amerikai tőzsde

Vágólapra másolva!
Pénteken is történelmi csúcson zárt az S&P 500, így folytatódott az elmúlt napokban látott kedvező trend, ráadásul a hét első napján a japán tőzsde is 2 százalék feletti pluszban mozog, tovább erősítve az optimizmust. A héten ezzel együtt fontosabb makroadatok, valamint gyorsjelentések is érkeznek, talán az egyik legfontosabbak a ma esti Apple harmadik negyedéves számai lehetnek.
Vágólapra másolva!

1759,77 ponttal újabb történelmi csúcsot ért el az 500 legnagyobb amerikai vállalatot tömörítő S&P 500 index. Ezzel már október közepe óta folytatja eszeveszett tempóját, melynek eredményeként az 1650 pont közeléből 1760 pontos magasasságokig emelkedett az index. A pénteki jó teljesítményben szerepe van a Microsoft és az Amazon.com jó szereplésének is, amiket a gyorsjelentésre húztak meg a befektetők. Ezzel együtt valamennyi fontosabb indexnek sikerült a pozitív tartományban zárni.

Az ázsiai tőzsdéken pedig folytatódik a kedvező hangulat, a japán Nikkei már 2 százalék feletti pluszt ért el, amit főleg a jen dollárral szembeni gyengülése indokolt. A jen gyengülése ugyanis kedvező az exportáló vállalatoknak, hiszen alapvetően árbevételük növekedését eredményei, változatan export értékesítési ár mellett.

A héten természetesen csak úgy ömlenek majd a fontosabbnál fontosabb makroadatok, Amerikából Ipari termelési, ADP foglalkoztatottsági adatok érkeznek, de a Fed is kamatdöntő ülést tart, míg Európából a munkanélküliségi adatokra lehet érdemes figyelni, nem megfeledkezve az MNB holnapi kamatdöntő üléséről.

Akinek pedig még ez sem lenne elég, annak természetesen a gyorsjelentések is izgalmat tartogathatnak, ma este már érkeznek a világ egyik legnagyobb cégének számító Apple harmadik negyedéves számai, de a héten teszi közzé negyedéves gyorsjelentését az Exxon Mobil, a Starbucks, vagy éppen a General Motors is.

Az S&P 500 értéke Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu