A hipermarketeknél is csúszhat az online kasszacsere

Vágólapra másolva!
A nagyobb áruházaknak januártól kellene használniuk az adóhivatalba bekötött pénztárgépeket, de – a kisboltokhoz hasonlóan – itt sem lesz tartható a határidő.
Vágólapra másolva!

Biztosra vehető, hogy december 31-ig nem érkeznek be azok a pénztárgépek, amelyeket januártól kötelezően használni kellene a nagyobb áruházakban – írja a Világgazdaság.

A lapnak az adóhivatali hozzáféréssel rendelkező, online kasszák forgalmazásával foglalkozó Laurel Kft. ügyvezetője azt mondta, a gépek egy bizonyos egységének legyártásához Ázsiából kell rendelni az alkatrészeket, amelyek legyártása 8-12 hétbe telik, a szállítást pedig további 4-8 hétre vállalják.

Ezek alapján valószínű, hogy a hipermarketek sem tudnak megfelelni a velük szemben támasztott követelményeknek, mint ahogy korábban a kisebb boltosok sem tudták tartani a határidőt.

A hiper- és szupermarketekben összesen 30 ezer kassza működik, ezeket – a 250 ezer kisboltos kasszához hasonlóan – az új előírások szerint az adóhivatalhoz online összeköttetéssel rendelkező modellekre kell cserélni.