Vágólapra másolva!
Nem talál magára a magyar tőzsde, fél százalék körüli a mínusz, pedig Nyugat-Európában már valamelyest javult a hangulat a vezető tőzsdéken. Itthon egyedül a jót jelentő Richter emelkedik a blue-chipek közül. Az USA-ban kisebb mínusszal kezdődhet meg a kereskedés a határidős indexek alapján.
Vágólapra másolva!

Nagyon alacsony a forgalom a BÉT-en a mai kereskedésben, ahol a jó negyedéves számokat közzétevő Richter viszi a prímet a hazai blue-chipek között.

Ellenben az OTP 0,6 százalékkal csökken, és a Mol sem tud jobban teljesíteni. de még őket is alulmúlja a Magyar Telekom amelyik már több mint 2 százalékos mínuszban van.

A kispapírok közül a ANY Biztonsági Nyomda (+1,9%) erősödni tud a Rábával (+1,7%) együtt, míg például a CIG Pannónia (-0,9%) csökken.

Nyugat-Európában a reggeli egyhangú mínuszokat megtörték a vezető parkettek, ugyanis például az olasz vagy a spanyol tőzsde már 0,5 százalékkal tud erősödni. Ellenben a londoni parkett mínuszban áll. Több európai vállalat is jelentett ma, közülük érdemes kiemelni az Alcatelt és a Shellt:

Az eurózóna munkanélkülisége pedig meglepetésre rekord magasságokba, 12,2 százalékra ugrott.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A Richter árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A Magyar Telekom árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu