Amerikai kézbe kerülhet a Vodafone

Vágólapra másolva!
Az amerikai AT&T távközlési cég állítólag élénken érdeklődik a brit Vodafone felvásárlása iránt, ugyanakkor a megjelenteket egyik társaság részéről sem kívánták kommentálni. Mindenesetre a két vállalat fúziójából a világ legnagyobb árbevételű telekommunikációs cége jöhetne létre.
Vágólapra másolva!

Felvásárlási célponttá válhat a brit Vodafone, ugyanis a Bloomberg ügyhöz közeli forrásai szerint az amerikai AT&T telekommunikációs vállalat vételi ajánlatot tehet a jövő év elején. A hírekre több mint 2 százalékot ugrott a Vodafone árfolyama a londoni parketten.

Röviden a "pletykáról":

  • A tranzakció révén a világ legnagyobb árbevételű telekommunikációs vállalata jönne létre, ráadásul a cég több mint 500 millió mobilos előfizetői állománnyal bírna.
  • Nem meglepő, de a napvilágot látó híreket egyik cégnél sem kívánták kommentálni.
  • Állítólag nem ez lenne az első eset, hogy az AT&T megpróbálná bekebelezni a Vodafone-t. Az ügyhöz közel álló Bloomberg források szerint az amerikai telekomcég már az idén megkereste a Verizon Communicationst és az América Móvilt a Vodafone felvásárlásával kapcsolatban.
  • A tervek szerint a Verizoné lett volna az amerikai operáció, az AT&T az európai egységeket kapta volna meg, míg az América Móvil a fennmaradó Vodafone eszközökre tehette volna rá a kezét.
  • Hasonló hírek már korábban is napvilágot láttak, mégpedig a Financial Times Alphaville nevezetű blogján, ahol az AT&T és a Verizon közös ajánlatát latolgatták.
  • A közös ajánlatból azonban nem lett semmi, a Verizon Communications persze mégis jól jött ki a történetből, miután 130 milliárd dollár fejében kivásárolja a Vodafone-t közös amerikai leányukból, a Verizon Wirelessből.
  • Akár lesz, akár nem lesz a tranzakcióból valami, mindeképpen meg kell várni a Vodafone-Verizon ügyletnek a lezárását, amire jövő év elején kerülhet sor.