Ma jár le a nagyon fontos határidő a BlackBerry életében, a Fairfax Capitalnek ugyanis november 4-ig kell döntenie arról, hogy az előzetes felvásárlási ajánlattal élni kíván-e, vagy egyáltalán, sikerült-e összeszednie a konzorciumnak a megfelelő forrást. 

Egészen friss: Nem adja el magát a BlackBerry

  • November 4. Eddig kapott haladékot a Fairfax vezette konzorcium a könyvek átvilágítására, és a 4,7 milliárd dolláros forrás összegyűjtésére.
  • Még szeptember 23-án született az előzetes felvásárlási ajánlat, mely a fenti feltételekkel jött létre.
  • A bennfentesek szerint nem igazán tolonganak a vevők a cégért, a részvényenkénti 9 dolláros ajánlatot ugyanis a legtöbben sokallják a vergődő cégért.
  • Jól jelzi ezt az árfolyam alakulása is, ami az elmúlt hetekben még a 9 dolláros ajánlat közelébe sem ment. A befektetők tehát nem is igazán bíznak a felvásárlásban.
  • Ráadásul még az is lehet, hogy nem a Fairfax, hanem a Cerberus Capital kaparintja meg a technológiai "óriást". Bennfentesek szerint pedig a korábbi alapítók, Mike Lazaridis és Doug Fregin, sőt még a Qualcomm is a lehetséges vevők között található.

Bárhogy is lesz, arról az Investor.hu szerkesztősége sem marad majd le, így érdemes lehet figyelni a híreket a napokban.

Ahogyan vártuk, meg is jött a bejelentés. Az árfolyam meg 18,5 százalékos mínusszal reagált.