Vágólapra másolva!
Tartják előnyüket az európai indexek, melyek kisebb pluszban mozognak a magyar BUX-hoz hasonlóan. A hazai főbb papírok közül a Mol visszacsúszott, és csupán az OTP és a Richter segíti a magyar tőzsdemutatót.
Vágólapra másolva!

Visszacsúszott a Mol

Nincs nagy mozgás a hazai piacon, a BUX nyitó értéke körül, 0,4 százalékos pluszban mozog délben. A hazai főbb papírok közül a Mol elvesztette előnyét, és csütörtöki záróértékéig csúszott vissza, míg a Magyar Telekom már 1,4 százalékos mínuszban található. A két húzópapírnak az OTP és a Richter számít, előbbi 0,6 százalékot, utóbbi 0,9 százalékot erősödött.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]
Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

A forint korrigálja tegnapi gyengülését, és már a 295,8-as szintnél mozog az euróval szembeni árfolyama. A dollár/forint jegyzése 219-nél, a svájci franké 240-nél jár.

EURHUF árfolyama Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Kisebb pluszban Európa

Tartják kisebb pluszaikat délben is a főbb európai részvényindexek, miután a délelőtti makroadatok nem okoztak csalódást. Az októberi német feldolgozóipari beszerzési menedzserindex (PMI) a várt 51,5 pont helyett 51,7 ponton alakult, míg Franciaországban ugyanez a mutató 49,1 pontot tett ki. Az eurózónában pedig a szeptemberihez hasonlóan 51,3 ponton stagnált a PMI.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

5,5 százalékot esett az Alcatel, miután olyan hírek láttak napvilágot, hogy 955 millió eurós tőkeemelést hajthat végre a társaság.

Amerikában minimális, 0,1-0,2 százalékos pluszban indulhat majd a kereskedés a határidős indexek alapján. A befektetők figyelmét számos makroadat lekötheti majd, az ISM feldolgozóipari statisztikája mellett a szeptemberi gyáripari megrendelések alakulása is napvilágot lát majd.