226 milliót nyert tanyafejlesztésre a belváros

Vágólapra másolva!
A tanyafejlesztési programra pályázók közül a legtöbbet Budapest V. kerülete kapta: összesen 226 millió forintja lesz arra, hogy segítse a tanyasi termékek piacra jutását.
Vágólapra másolva!

Idén 529 pályázót támogatnak a tanyafejlesztési programból, összesen 3,487 milliárd forinttal. A legtöbbet Budapest V. kerülete kapja, négy pályázatával több mint 226 milliót nyert - írja a napi.hu.

A pályázatok - amelyek közül egyet a belváros önkormányzata, egyet a kerületi vagyonkezelő, egy másikat a városüzemeltető, egyet pedig a városfejlesztő kft. adott be - mindegyike tanyasi termékek piacra jutásának elősegítésére irányul. Ez azt jelenti, Budapesten túl a megyei jogú városokban is a belvárosi cégek egyengetnék a tanyasi termékek útját a helyi piacokon.

A vidékfejlesztési minisztérium adatai szerint a Tanyafejlesztési Programra összesen 1851 pályázat érkezett eddig - 2011-ben, 2012-be és 2013-ban -, ebből 1396 felelt meg a követelményeknek, és esett át értékelésen. A minisztérium által befogadott pályázatok támogatási igénye összesen 8,887 milliárd forint volt. Az utóbbi tíz évben a tanyán élők száma mintegy 240 ezerről 300 ezerre nőtt.